През страната ще премине средиземноморски циклон. Ще бъде предимно облачно,

...
През страната ще премине средиземноморски циклон. Ще бъде предимно облачно,
Коментари Харесай

Бурен вятър на изток, дъжд на запад

През страната ще премине средиземноморски циклон. Ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания. През деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух.

Оранжев код е разгласен за областите Габровска и Великотърновска поради плевел вятър, чакат се пориви от порядъка на 22-29 m/s. За 13 области в Източна и Централа България е разгласен жълт код също поради мощен вятър, там се чакат пориви до 19-24 m/s.

В 12 области на Западна България е разгласен жълт код за интензивни превалявания от дъжд. Със захлаждането в планинските елементи от областите преваляванията ще преминат в сняг. Количествата за денонощието ще бъдат до 35 mm.

През целия ден в Източна България ще остане от юг и там температурите ще останат по-високи. На доста места ще има превалявания от дъжд, обилни в планинските региони и Югозападна България.

Привечер с понижението на температурите на доста места в западните региони от страната дъждът ще премине в сняг, ще се образува снежна завивка, само че бързо ще спре. Минималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, в югозападните региони от страната – сред 4° и 6°. Максималните температури ще са в необятни граници, от 8° - 10° в Западна България до 18° - 20° на изток.

В събота ще има валежи в цялата страна, най-вече от дъжд, в северните и югозападните региони подправен със сняг, а дневните температури ще са сред 6 и 13 градуса, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР