През страната днес ще премине размит студен атмосферен фронт. Над

...
През страната днес ще премине размит студен атмосферен фронт. Над
Коментари Харесай

Възхитителен обрат във времето до края на октомври! После ст...

През страната през днешния ден ще премине размит леден атмосферен фронт. Над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над Източна България и над планините, на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър. С него ще проникне леден въздух и дневните температурите ще се намалят с 4°-6°, преобладаващите оптимални ще бъдат сред 15° и 20°, в София към 16°.

Над планините ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, без основни превалявания. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 4°.

Над Черноморието ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°-18°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През идващия 7-дневен интервал превалявания са малко евентуални, температурите ще се покачват, изключително в планините и планинските региони. В петък ще бъде най-вече слънчево, само че сутринта още веднъж много хладно с минимални температури сред 1° и 6°, в обособени региони и под нулата и оптимални най-вече сред 13° и 18°. Вятърът ще е слаб, към този момент от изток, в котловините ще стихне, в обособени региони - с понижена видимост. В събота сутринта в равнинната част от страната ще е към момента студено, на обособени места мъгливо, само че денем със слаб до сдържан югозападен вятър ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни. Ще бъде с раздрана висока и междинна облачност, по-значителна над Северна, а в неделя, когато вятърът за малко ще бъде от северозапад - над Източна България. На обособени места в котловините в южната част от страната заран - с понижена видимост.

През първата половина от идната седмица ще доминира слънчево време, топло за втората половина на октомври с дневни температури, надхвърлящи 20°, а и минимални над 5°, в планинските региони - над 10°. По-ниски ще остават температурите в котловините и тук-там около Дунав и Черноморието, където мъглата или ниската облачност ще се задържат до към обяд. В края на интервала още веднъж ще се появи висока и междинна облачност, която ще се усилва и вплътнява.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР