През средата на месец юли, в навечерието на единадесето издание

...
През средата на месец юли, в навечерието на единадесето издание
Коментари Харесай

Варна е град на традиционно четящи хора, показва проучване

 През средата на месец юли, в навечерието на единадесето издание на най-голямото пътуващо книжно ревю " Алея на книгата " в град Варна, Асоциация " Българска книга " организира изследване измежду варненци за да изследва отношението им към четенето и към формата.

Анализът на резултатите откроява Варна като град на обичайно четящи хора - 59% от интервюираните са си закупили най-малко една книга през последната година, като усещане прави, че процентът купували книги измежду варненци е най-голям при възрастовата група сред 30 и 49-годишните от интервюираните. Също по този начин на въпроса " Преди какъв брой време сте прочели последната си книга " 44% от участниците в изследването показват, че са чели в последния месец. 

Проведената анкета разкрива още, че 81% от респондентите, поданици на град Варна, считат, че актуалното място на осъществяване на книжното ревю - Ларгото, е уместно, съпоставено с различни местоположения. 6% са на противоположното мнение, а 13% не могат да преценяват.  

Изследването демонстрира, че книжното ревю навън " Алея на книгата " - Варна се радва на известност измежду всички възрастови групи – 77% от жителите на града споделят, че знаят за ревюто, като 86% от осведомените с него споделят, че са го и посещавали, а 60% от тях – че са си купували и книги от него. Литературният ъгъл, неизменима част от Алеята, който е хазаин на срещи с създатели, издатели, преводачи, представяния и министър председатели на книги, също се радва на необятно утвърждение измежду интервюираните, като 89% от тях намират самодейността като потребна.  

Проучването Отношение на жителите на град Варна към ревюто " Алея на книгата “ е извършено посредством директни полустандартизирани изявленията " лице в лице “, в интервала 14 - 18.07.2020 година, измежду представителна за пълнолетното население на град Варна извадка от 804 лица на над 18-годишна възраст, от " Галъп интернешънъл болкан “ и е поръчано от Асоциация " Българска книга ".  

Тазгодишната " Алея на книгата " е към своя край - не пропускайте вълнуващия закриващ уикенд на 07, 08, и 09 август! Очакват Ви специфични оферти от над 50 български издателства и книгоразпространители, както и Културна стратегия на Литературния ъгъл със срещи с подпис, събития за деца, министър председатели и представяния на книги. Работното време на ревюто остава от 10:00 до 22:00 часа. 

Културна стратегия на закриващия уикенд на " Алея на книгата " - Варна 2020:

07.08., петък

18:00 часа, Литературен ъгъл

Издателство " Хелиопол " и АНДАРИ показват сборника Български исторически четения 2020 " Наследство Българско “

18:30 - 20:00 часа, Шатра №5

AMG Publishing Ви кани на среща с подпис с Моника Василева, създател на книгите " Изгревът “, " Дн  евник на невероятната жена “, " Когато Ина срещна Ян “ и " Подари си мечтаното тяло “. Всеки, който закупи книга на Моника Василева, ще получи обръщение, ръчно направено от нея.

19:00 часа, Литературен ъгъл

Издателство " Хелиопол " показва книгата " Хранене, дишане и полова просвета "

20:00 часа, Литературен ъгъл

Представяне на най-новата книга на МИНА - " Карантина ", сбирка от фантастични разкази, множеството от които в жанра антиутопия. Разказите са като сънища, оставили спомен от нещо претърпяно и персонално изстрадано, към който се насочват търсещите изгубената психика герои. Миговете на обаятелен идеал биха привлекли всеки фен на фантастичния род.

08.08., събота

11:00 часа, Литературен ъгъл

ИК " Знаци " показва детската книга " Капчици смях " и стрийт шоу с присъединяване на артиста и създател на книгата Янко Митев.

18:00 часа, Литературен ъгъл

Издателство " Хелиопол " показва книгите " Методика за образование по Иайдо ", създател Леонид Караваев, Кай Сей Кан доджо и " Дзен в бойните изкуства " от Тайсен Дешимару.

19:00 часа, Литературен ъгъл

ИК " Знаци " показва детската книга " Капчици смях " и стрийт шоу с присъединяване на артиста и създател на книгата Янко Митев.

Достъпът до всички събития в Културната стратегия на " Алея на книгата “ е свободен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР