През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно

...
През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно
Коментари Харесай

Идват обилни валежи!

 През идващото денонощие времето над страната ще бъде най-вече облачно и мъгливо, основно в Югозападна България с валежи от дъжд. В Източна България ще духа сдържан югоизточен вятър. В нощните и утринните часове в западната част на Дунавската низина, където температурите ще са сред минус 2° и 1°, ще има условия за поледици. В останалата част от страната минималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, по морския бряг до 10°-11°. Максималните ще са сред 8° и 13°, още веднъж по-ниски в западната част на Дунавската низина - сред 3° и 6°.

В неделя и понеделник вятърът ще бъде от изток, през втория ден за малко - от североизток, в Дунавската низина и източните региони ще бъде най-вече сдържан. В неделя тук-там още веднъж, основно в южната половина от страната, ще превали слаб дъжд. В понеделник и вторник от югозапад на североизток ще премине атмосферно разстройване.

Валежите ще се усилят, ще са в доста райони; има нараснала възможност в западната половина от страната да са обилни по количество. От североизток за малко ще нахлуе малко по-студен въздух и през нощта против вторник, основно тук-там в Предбалкана, дъждът ще се примеси със сняг.

Във вторник от югозапад преваляванията ще стартират да стопират, по-съществени количества са вероятни в североизточните региони от страната. В сряда, четвъртък и петък вятърът ще бъде още веднъж от южната четвърт. Температурите ще са по-високи от нормалните за декември. Ще доминира облачно време, остава и нараснала вероятността за превалявания, по-съществени в Западна България и Родопската област.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР