През следващото денонощие ще продължи на много места в страната

...
През следващото денонощие ще продължи на много места в страната
Коментари Харесай

Валежите и гръмотевиците продължават и днес

През идващото денонощие ще продължи на доста места в страната да има краткотрайни превалявания с гръмотевици. По-значителни ще са преваляванията още веднъж през нощта в Централна България, а по-късно денем те ще стартират да стопират, а облачността да понижава. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури сред 23 и 28, в София към 23 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, тук-там с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад. Максималната температура на въздуха ще е 26-28. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
 iStock/Getty Images

Над планините облачността също ще е забележителна. Щ е има краткотрайни превалявания с гръмотевици . Ще духа слаб вятър от северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин от запад. Хладно, с оптималната температура на височина 1200 метра - към 18, на 2000 метра - към 12 градуса.

В средата на седмицата въздушната маса над страната краткотрайно и релативно ще се стабилизира . Ще има повече слънчеви часове; само че към и след обяд към момента са вероятни и валежи, към този момент на малко места и краткотрайни. Температурите ще се покачат и оптималните ще са към и над 30 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР