През следващото денонощие със слаб, в Северна България с умерен

...
През следващото денонощие със слаб, в Северна България с умерен
Коментари Харесай

Вятър от северозапад носи студен въздух, температурите падат, иде сняг

През идващото денонощие със слаб, в Северна България с сдържан вятър от северозапад ще продължи да прониква леден въздух и температурите още ще се намалят, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Облачността ще е забележителна, през нощта от запад преваляванията ще стартират да стопират. Атмосферното налягане още ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

В утринните часове към момента по Черноморието ще превалява. Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще е без превалявания. След обяд от запад-северозапад ще завали още веднъж, изначало дъжд, само че със захлаждането по високите западни полета дъждът ще премине в сняг и ще се образува тънка снежна завивка. През нощта против вторник снеговалежите ще обзет и Централна Северна и Североизточна България. На юг ще вали дъжд.

Минималните температури ще са сред 1° и 6°, в София към 1°, а към 14 часа температурите ще са сред 7° и 12°, малко по-ниски в северозападните региони, в София към 7°.

По Черноморието облачността ще е забележителна. В утринните часове към момента ще има превалявания от дъжд. През деня ще е без превалявания, през нощта против вторник още веднъж ще завали. По свереното крайбрежие ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, а по южното слаб от югоизток. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 2-3 бала.

В планините облачността ще е забележителна. След обяд с превалявания от дъжд, в масивите от Западна България - от сняг. Вятърът ще е сдържан, по високите и открити елементи - мощен от запад-северозапад и с него температурите ще се намалят. Максималната температура на 1200 метра - към 5°, на 2000 метра - към минус 2°.

Във вторник облачността ще е най-вече забележителна. Преди обяд към момента тук-там в източната половина от страната ще превалява дъжд, в Предбалкана и Североизточна България - сняг. Северозападният вятър последователно ще отслабне.

Минималните температури ще бъдат сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 1° и 6°. Привечер и през нощта против сряда облачността от запад краткотрайно ще се раздра и намалее. В сряда сутринта ще е студено, с минимални температури до минус 7°, минус 8°. По-късно денем, с насочване напразно от юг, ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни, тогава ще бъде и по-чувствително. От запад облачността още веднъж ще се усили, към вечерта и ще завали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР