През следващото денонощие поривист южен вятър ще пренесе топли въздушни

...
През следващото денонощие поривист южен вятър ще пренесе топли въздушни
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър, температурите ще скочат до 31°

През идващото денонощие стремителен южен вятър ще придвижи топли въздушни маси, оповестиха от Националния институт за метеорология и хидрология.

Облачността над страната ще бъде раздрана, междинна и висока. В утринните часове в котловините и по долините на реките в Югозападна България ще се образува краткотрайна мъгла. Температурите доста ще се покачат и преобладаващите минимални ще бъдат сред 8° и 13°, а оптималните ще са сред 26° и 31°; в София минимална температура към 10°, оптималната - към 28°.

Жълт код за мощен вятър е разгласен в шест области на страната - Враца, Монтана, София, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Максимални температури: 21°-27°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще има раздрана междинна и висока облачност, забележителна по южните скатове. Ще духа мощен, по билата и плевел юг-югозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 24°, на 2000 метра - към 15°.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР