През следващото денонощие под влияние на преминаващ южно от страната

...
През следващото денонощие под влияние на преминаващ южно от страната
Коментари Харесай

Предимно облачно утре по Черноморието, на много места с валежи

През идващото денонощие под въздействие на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон ще се сътвори валежна конюнктура. През нощта над цялата страна ще се заоблачи и денем времето ще бъде облачно, на доста места с превалявания от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг.

С сдържан и краткотрайно мощен северозападен, в Източна България - североизточен вятър ще нахлува леден въздух. С понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, а оптималните ще са от 4°-5° в северозападните региони до 13°-15° в югоизточните, където преди обяд вятърът към момента ще е от югозапад; там по-късно денем с прекосяването на студения фронт ще има и гръмотевична активност.

Над Черноморието ще е най-вече облачно. На доста места ще има превалявания, по-значителни по южното крайбрежие. Преди обяд ще духа югозападен вятър, който следобяд ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е облачно, на доста места с превалявания над 1500 метра – от сняг, в ниските региони от дъжд, само че след обяд с понижението на температурите дъждът ще премине в сняг. Значителни ще бъдат преваляванията в Рило-Родопската област, Средна гора и Предбалкана. Ще духа мощен вятър в ниските елементи от северозапад, а по билата от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР