През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Временни

...
През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Временни
Коментари Харесай

Утре ще преобладава разкъсана облачност, на много места с валежи

През идващото денонощие над страната ще доминира облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има денем над Горнотракийската равнина и Източна България. На доста места с спирания ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици.

През нощта обилни ще са количествата тук-там в западната половина от страната, а денем - на доста места из цялата страна. Очакват се градушки. Ще духа до сдържан вятър от североизток, а в западната половина от Дунавската низина - от северозапад.

Температурите ще продължат да се намаляват и оптималните ще бъдат от 18°-20° тук-там в северозападната част от страната до 28°-30° тук-там в Източна България, където ще има и слънчеви часове. В София предстояща оптималната температура: 19°-20°.

През нощта против събота обилни превалявания и мощни гръмотевични стихии ще има по Черноморието, а в останалата част от страната преваляванията ще са в развой на прекъсване.

Над планините ще е най-вече облачно, по билата и мъгливо. Временни разкъсвания на облачността ще има денем над Родопите и Странджа. На доста места ще вали дъжд. Има условия за обилни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 15°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има превалявания с гръмотевици. Има условия за обилни количества. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури 25°-27°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Източник: НИМХ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР