През следващото денонощие над източната половина от страната ще е

...
През следващото денонощие над източната половина от страната ще е
Коментари Харесай

Облачна събота в Пловдив, температурите остават ниски


През идващото денонощие над източната половина от страната ще е облачно с превалявания от дъжд. На места преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Над западната половина облачността ще се раздра и намалее, денем до най-вече слънчево. След обяд от запад още веднъж ще се усили и тук-там основно в планинските региони там ще превали дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад и в Източна България ще е сдържан. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, в котловините на Югозападна България до 0°. В Пловдив предстоящите утринни температури са към 8°, само че с чувството за по-студено време.

Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, в Пловдив - към 17°-18°.

Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца. 

Над планините облачността ще е забележителна. На доста места ще има превалявания от дъжд, над 1700 m - от сняг; основно в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са обилни. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток, който по билата до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 4°, на 2000 m - към 0°.

По Черноморието времето ще е облачно и дъждовно, тук-там със обилни количества. Ще духа сдържан североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12°-13°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2-3 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР