През следващите три годиниРешението не било заради война с МоскваОчакват

...
През следващите три годиниРешението не било заради война с МоскваОчакват
Коментари Харесай

Киев си увеличава армията със 100 000

През идващите три години
Решението не било поради война с Москва

Очакват се визити на европейски водачи

Украйна ще усили през идващите три години със 100 000 броя на военнослужещите в армията си, които сега са близо 250 000 души. Това заяви през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

“Указът излиза, не тъй като скоро ще има война, а с цел да се подсигурява, че мирът ще пристигна скоро и ще спечелва в Украйна”, акцентира Зеленски пред Народното събрание в Киев. Президентът даде обещание още нарастване на заплатите на бойците, само че не даде повече детайлности.

“Дипломатическата поддръжка за Украйна е най-значителната и най-безусловната от 2014 година и тя продължава. Военно-техническата помощ за Украйна е най-значителната, най-ценната и продължава да пристига”, сподели Зеленски. И прикани депутатите да останат спокойни и да заобикалят суматохата, до момента в който той се приготвя да одобри водачите на Нидерландия, Англия и Полша - всички членове на НАТО, като част от напъните за понижаване на напрежението с Русия и усилване на интернационалната поддръжка за Киев.

Днес в украинската столица би трябвало да дойдат министър председателите на Англия и на Полша - Борис Джонсън и Матеуш Моравецки, а през идващите дни - нидерландският министър-председател Марк Рюте и турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Планирани са и визити на петима европейски външни министри, в това число на Франция и Германия.

“Трябва да бъдем единни във вътрешната политика. Можете да сте в съпротива на държавното управление, само че не можете да бъдете в съпротива на Украйна”, съобщи Зеленски пред депутатите. И добави: “Можете да презирате държавното управление, президента, само че не можете да презирате личния си народ, да сеете суматоха, с цел да пожънете политически печалби”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР