През следващите седмици териториалните планове за енергиен преход във въглищните

...
През следващите седмици териториалните планове за енергиен преход във въглищните
Коментари Харесай

Премиерът към протестиращите: Елате да говорим

През идващите седмици териториалните проекти за енергиен преход във въглищните райони ще се договарят с Европейската комисия (ЕК) и тъкмо по тази причина тези документи би трябвало да бъдат там. Ако бъдат оттеглени, няма по какъв начин по тях да се договаря, съобщи министър председателят акад. Николай Денков пред публицисти през днешния ден. 

Той акцентира, че разискванията с Европейска комисия би трябвало да се организират паралелно с диалозите с миньорите и енергетиците. 

От държавната пресслужба акцентират, че Денков прикани протестиращите да изоставен автомагистралата и да дойдат на масата на договарянията, с цел да се приказва в елементи. 

„ Аз съм безусловно уверен, че огромна част от тях не схващат добре каква е същината на проектите и в действителност по какъв начин те биха им помогнали “, уточни акад. Денков. „ Плановете не затварят централите, както те си показват. Когато пазарът затвори централите, когато те не могат да работят, тъй като има по-евтин ток от други източници, проектите ще оказват помощ на тези райони да развият бизнес, който е нов, актуален и надлежно би основал работни места, по-добри от тези, които има сега “, изясни министър председателят, предава Бтв.

По тематиката с импортирания през днешния ден от опозицията вот на недоверие към държавното управление министър-председателят беше сбит: „ Очаквам един политически спор в предизборна акция, след което гласоподаване. “ Той посочи, че работата на министрите ще се преценя съгласно това дали извършват управническата стратегия в своите сфери, а не дали са дейни обществено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР