През следващите години основно Северна България е приоритет, тя е

...
През следващите години основно Северна България е приоритет, тя е
Коментари Харесай

Пътищата на Северна България - приоритет на държавата през следващите години

През идващите години главно Северна България е приоритет , тя е във фокуса ни този мандат, като довършваме и Автомагистрала „ Струма “ в Южна България. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в ефира на bTV.

Нанков уточни, че ремонтът от Ябланица до Тетевен върви с съвършени темпове. „ В рамките на идващите месеци стартираме още 137 км като публични поръчки – т.е. избор на реализатор на нови трасета и стадии по протежението София – Велико Търново. До 3 години и половина е безусловно реалистично да стигаме до Велико Търново по автомагистрала. А до 2024 чакаме цялата автомагистрала „ Хемус “ да е подготвена, акцентира районният министър.
" За разклона от Ловеч до Плевен имаме подготвеност още в края на този месец да стартираме с социална поръчка. Инженерингът е по-тежката процедура за 75-те километра от разклона Ловеч – Плевен до Велико Търново, по тази причина този сектор ще се забави с към шест месеца. Вчера мина една доста значимо решение на Министерски съвет за отчуждаване на парцели във връзка с сектора от Буховци към Белокопитово – август ще бъде първата копка и на него и ще сме подготвени предварително година и половина “, изясни още Нанков.
Министърът уточни, че за пътя Русе–Велико Търново е ориентирано съвещанието на Върховния административен съд за 21 септември. „ Говорим за тъжби по екологичното законодателство, даже от време на време и с политизиране на процеса. Понякога опозицията постоянно се пробва да неодобрява, да стопира процеса и да каже: „ ето, те не извършват задължения по отношение на периодите “. Но в случай че на 21 септември решението на съда е в интерес на АПИ, стартираме процедурите и за автомагистрала Русе-Велико Търново, като чакаме строителството да свърши 2022–2023, според от скоростта на избор на строителя на трасето. Проблемът не е в строителството, към този момент се строи качествено и бързо, казусът е до момента в който се стигне до него “, сподели още министърът и уточни, че България строи най-евтините автомагистрали, само че не за сметка на качеството .
Имаме дефицит на финансов запас за маркировка, за разчистване на шубраци, за слагане на мантинели и по тази причина толкоз значима е тол системата – повече запас, по-добра поддръжка и повече автомагистрали “, изясни още Николай Нанков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР