През следващите две седмици Нова Зеландия ще премахне много от

...
През следващите две седмици Нова Зеландия ще премахне много от
Коментари Харесай

Нова Зеландия започва да премахва мерките срещу COVID-19

През идващите две седмици Нова Зеландия ще отстрани доста от ограниченията, свързани с COVID-19, защото епидемията от разновидността Омикрон стартира да отслабва, заяви Асошиейтед прес.

Министър-председателката Джасинда Ардърн съобщи през днешния ден, че от 4 април към този момент няма да е належащо хората да бъдат имунизирани, с цел да посещават места като магазини за търговия на дребно, заведения за хранене и питейни заведения. Ще отпадне и условието за сканиране на QR баркодове на тези места.

Задължението за имунизиране ще отпадне за някои служащи - в това число учители, служители на реда и сервитьори - макар че ще продължи да важи за работещите в областта на опазването на здравето и грижите за възрастни хора, граничните служащи и чиновниците в пандизите.

От петък отпада и ограничаването за скупчване на 100 души навън. Това ще разреши да се възобновят някои концерти и огромни спортни събития като маратони. Ограничението от 100 души на закрито ще бъде увеличено на 200 души , а по-късно може да бъде отстранено изцяло.

Остава в действие условието за носене на маски в доста затворени пространства, в това число в магазините, в публичния превоз, а за децата на възраст над 8 години - и в учебните класни стаи.

Ардърн съобщи, че дейностите на държавното управление през последните две години за ограничение на разпространяването на ковид са избавили живота на хиляди хора и са помогнали на стопанската система.

Промените значат, че доста от рестриктивните мерки ще бъдат отстранени, преди туристите да стартират да идват назад в Нова Зеландия.

В предишното интернационалният туризъм осигуряваше към 20 на 100 от задграничните доходи на Нова Зеландия и над 5 % от Брутният вътрешен продукт.

Здравните специалисти предизвестиха, че някои страни, които са свалили рестриктивните мерки с понижаване на случаите от варианта Омикрон,  в този момент претърпяват нова вълна от случаи.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР