През следващите две години 28 компании от десет държави могат

...
През следващите две години 28 компании от десет държави могат
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: 28 компании по цял свят ще произвеждат ваксина следващите две години

През идващите две години 28 компании от 10 страни могат да произведат големи количества коронавирусна ваксина, съобщи УНИЦЕФ, откакто удостовери, че ще помогне за ръководството на техните доставки и разпространяване.

УНИЦЕФ заяви, че 28 фармацевтични компании са удостоверили, че ще вземат участие в производството на ваксина за Covid-19 през идващите две години, оповестяват английски медии.

Производителите обаче показват, че прогнозите за производството на ваксини през идващите две години значително ще зависят, наред с други неща, от триумфа на клиничните изпитвания, споразуменията за покупка, доказаното финансиране и опростяването на регулаторните процедури.

Ролята на УНИЦЕФ в ръководството на доставките и разпространяването на ваксини е част от Програмата за развиване на имунизациите „ Ковакс ", в която сега вземат участие 76 страни.

В новата си роля по програмата „ Ковакс " УНИЦЕФ взе участие в закупуването и справедливото разпространяване на коронавирусната ваксина. Агенцията на Организация на обединените нации обезпечава повече от два милиарда рутинни имунизации всяка година в близо 100 страни по света.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР