През следващите дни предстои понижение на температурите, по-чувствително – през

...
През следващите дни предстои понижение на температурите, по-чувствително – през
Коментари Харесай

Температурите тръгват надолу – седмична прогноза

През идващите дни следва намаляване на температурите, по-чувствително – през втората половина от седмицата. Това се показва в седмичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), която е за времето у нас от 30 август до 4 септември.

Във вторник, 30 август, и в сряда, 31 август, преди обяд, а в Източна България през целия ден, ще бъде най-вече слънчево. Краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има тук-там, основно в следобедните часове в западната половина от страната. Вятърът ще е слаб, в западната половина от страната от запад-северозапад, а в източната – от изток-североизток. Максималните температури в Западна България ще са до 25-26 градуса, на изток към момента ще са към и над 30 градуса.

В четвъртък, 1 септември, и в петък, 2 септември, превалявания и гръмотевици ще има на повече места в цялата страна. Повишава се и вероятността за местни по-интензивни феномени. Вятърът ще се усили до сдържан, в първия ден в множеството региони ще е от северозапад, а във втория ден – от изток-североизток. Температурите на всички места ще се намалят.

В събота, 3 септември, преваляванията краткотрайно ще намалеят като обсег и активност.

В неделя, 4 септември, вятърът ще бъде от северната четвърт, най-вече сдържан. Отново се покачва вероятността за превалявания и за гръмотевична активност, предвиждат метеоролозите от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР