През следващите дни от седмицата – без сряда, дъждовете ще

...
През следващите дни от седмицата – без сряда, дъждовете ще
Коментари Харесай

Синоптик разкри с какво време идва лятото

През идващите дни от седмицата – без сряда, дъждовете ще продължат. Във вторник преваляванията ще са на по-малко места, а в сряда ще има единствено в обособени региони в планините. Това сподели Анастасия Стойчева, синоптик в Националния институт по хидрология и метеорология, в ефира на БТВ.

По думите й сряда ще е най-сухият ден, а температурите ще се покачат. "В равнинната част от страната термометрите ще се повишат до над 30 градуса ", уточни тя. По-съществени ще са преваляванията в Гърция и Турция. До края на месеца по-стабилен е сигналът, че температурите у нас ще са по-високи – близки до нормите и малко по-високи от нормалните, сподели Анастасия Стойчева.

Иначе продължаваме в същата циркулация, при която в обособени региони се изливат обилни количества превалявания за малко време и са съпроводени с градушки. Те ще са основно в следобедните часове, добави синоптикът.

През лятото упованията са като цяло температурите да са към и малко над нормите през множеството месеци, до момента в който преваляванията ще остават малко под нормите.

Стойчева сподели още, че на 21 юни от Национален институт по метеорология и хидрология готвят митинг. "Останахме недофинансирани. По този мотив на 21 юни ние планираме проведен митинг. Службата би трябвало даб ъде задоволително обгрижвана. Не бива да умира тази активност ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР