През следващата седмица ще бъде пуснато движението в тунелите Топли

...
През следващата седмица ще бъде пуснато движението в тунелите Топли
Коментари Харесай

Пускат движението по ключови участъци от АМ Хемус в посока Варна от следващата седмица

През идната седмица ще бъде пуснато придвижването в тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове " на Автомагистрала " Хемус " в посока Варна и ще може да се реализира без ограничавания, оповестяват от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Инспекция на ремонтните работи в оборудванията направи през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова. В инспекцията участваха също ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Йордан Вълчев и инж. Венцислав Атанасов - член на Управителния съвет на АПИ.

Ремонтът на двата тунела ще продължи през есента в тръбите за София. Прекъсването на строителните работи е с цел да бъде омекотен трафикът през летния туристически сезон. Прогнозният период за окончателното довеждане докрай на главния ремонт на двата тунела на Автомагистрала " Хемус " е лятото на 2025 година Основният ремонт на двата тунела в тръбите в посока Варна стартира през ноември предходната година. Тунел " Топли дол “ е в употреба от 1985 година, а " Правешки ханове " от края на 90-те години на предишния век и до момента не са главно ремонтирани.

По-късно министър Коритарова дружно с регионалния шеф на Русе Драгомир Драганов и управлението на АПИ ревизира и хода на работата по построяването на близо 8 километра от обходния път на гр. Бяла, който е част от бъдещата автомагистрала " Русе – Велико Търново ". В градеж е секторът сред км 61-и до км 69-и, за който има механически план и позволение за градеж. Изпълняват се изкопни действия за унищожаване на хумусния пласт, в това число връзки за п.в. " Гара Бяла " и п.в. " Ценово ". За останалите 27,5 км от сектора – от км 40-и до км 61-и и от км 69-и до км 76-и, е показан механически план, който следва да се прегледа от специалисти в АПИ За сектора " Русе – Бяла " сега се изготвя механически план.

Работи се интензивно в сектора " Обход гр. Бяла " с дължина 35,4 км на автомагистралата " Русе-Велико Търново ". До началото на септември ще бъдат оповестени публични поръчки за инженеринг и строителен контрол за сектора " Бяла – Велико Търново ", заяви Виолета Коритарова.

Утре министър Коритарова ще даде старта на главния ремонт на Дунав мост при Русе. Строителните действия ще се правят без прекъсване на придвижването и няма да се затваря оборудването. На обекта ще се работи всекидневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието. Работният развой ще се провежда и прави по този начин, че транспортните средства да минават поетапно в двете посоки в платното, в което не се работи. Строителните работи ще се правят в 6 стадия. В първите два е главният ремонт на естакадата на оборудването на българска територия. Първо ще бъде лимитирано придвижването в лентата за вход в България, а по-късно за излаз в посока Румъния. Прогнозният период за осъществяване на ремонтните действия в този сектор е към 4 месеца и половина за всяка от лентите.

За по-добра организация на придвижването регулирането на трафика ще се прави с адаптивна светофарна уредба. Тя ще може да се реалокира и да се разполага в съответната част на моста, която се ремонтира. Габаритът и височината на оборудването не разрешава безвредна работа през нощта, а опазването на живота и здравето на пътуващите и на строителите на обекта е най-важна. Ако осъществяването на някои действия може да се извърши безвредно през тъмната част на денонощието, това ще бъде направено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР