През следващата година германската канцлерка Ангела Меркел ще работи заедно

...
През следващата година германската канцлерка Ангела Меркел ще работи заедно
Коментари Харесай

Сплотяването на ЕС – цел №1 на Меркел през 2018 г.


През идната година немската канцлерка Ангела Меркел ще работи дружно Франция, с цел да се сплоти още веднъж Европейския съюз и да позволи проблемите на общността. Това са част от задачите й за 2018 година, които тя ще изложи в формалното си послание точно на Нова година пред сънародниците си. " Бъдещето на Германия е неразривно обвързвано с бъдещето на Европа ", гласи откъс от речта й, публикувана от кабинета й, съобщи БГНЕС.

За да просъществува Европейски Съюз обаче е належащо всичките му 27 членки да проявят " единодушие, взаимност и убеденост в своите сили " и да " пазят своите полезности ", както на своята територия, по този начин и отвън нея, счита Меркел. " Франция и Германия желаят да работят дружно в тази посока, желаят да приготвят Европа за бъдещето й ", увери тя. " Това ще продължи да бъде въпрос от решаващо значение през идващите години ", добави ръководителят на немското държавно управление.

От оповестения през днешния ден текст на новогодишното й послание, излиза наяве, че то ще бъде отдадено главно на политическата обстановка в Германия и на немското общество. По този въпрос канцлерът дава обещание през новата година да бъде " бързо образувано устойчиво държавно управление ", с цел да се стартира бързо работа по разрешаването на наболелите проблеми на немския народ. Като свои цели тя очерта увеличението на вложенията във връзка с сигурността и защитата в страната, подобряването на здравната и просветителната система и превъзмогването на възходящото неравноправие сред градските и селските.

" Светът няма да ни чака. Ние би трябвало сами да създадем изискванията, които ще подсигуряват, че Германия ще продължи да просперира и през идващите 10 - 15 години. А Германия ще просперира единствено в случай че триумфът й служи на всички хора и усъвършенства и обогатява живота им ", заключи Меркел.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР