През ситото на все по-набиращия скорост изкуствен интелект ще минат

...
През ситото на все по-набиращия скорост изкуствен интелект ще минат
Коментари Харесай

Изкуственият интелект ще отсее IT компаниите

През ситото на все по-набиращия скорост изкуствен интелект ще минат всички компании в IT сферата през идващите няколко години, като ще оцелеят единствено най-адаптивните. За внедряването му ще са нужни гении със задълбочени знания. Веднъж усвоен обаче, всяка компания ще може да усили продуктивността си от 2 до 5 пъти. Именно поради това бизнес водачите би трябвало да имат визия и да пренастроят фирмите си.

Нещата са доста съществени. Ако не грабнем момента и не се възползваме от опциите на изкуствения разсъдък, след към година може половината от нас тук в тази зала да не сме в бизнеса ", съобщи ръководителят на УС на БАСКОМ Доброслав Димитров по време на форума „ Изкуственият разсъдък: бъдещето на бизнеса е тук ".

Експертът в използването на изкуствен интелект Артур Кордон разяснява, че това може да е ускорител на бизнеса и който го прегърне, единствено за няколко години може да опустоши съперниците си. По думите му няма компания в топ 500 в света, която да не ползва изкуствен интелект – това се отнася освен до огромните, само че към този момент и до доста по-малки компании. За главното нахлуване на изкуствен интелект трябват най-много гении, които са отдадени на науката за данни. За тях би трябвало солидно обучение, съобщи Кордон.

Това, което следя, изключително в България, е че единствено с ChatGPT един човек може да навлезе в изкуствения разсъдък. Това изрично не е задоволително. Или ще вършиме изкуствен интелект, или ще вършиме горе-долу изкуствен интелект. Аз съм изрично срещу горе-долу изкуствения разсъдък. Това е заблуда, от която нямате изгода. “

Всяка компания може да усили продуктивността си сред 2 и 5 пъти в идната една година, разяснява Мони Дочев, съосновател и софтуерен шеф на Imperia Online. Според него това важи в особена степен и за ИТ фирмите, чиито чиновници са изправени пред предизвикването да усвояват нови познания и компетентности, свързани с ИИ.

Изкуственият разсъдък може да преразкаже книга или филм, да обобщи наличие на видео, да ви увеличи езиковата подготовка, да ви помогне да откриете неточност в комплициран код и така нататък, което ви печели доста време, обогатява ви и ви развива. За първи път в историята на човечеството възрастни хора имат шанса да прогресират със скоростта на дребни деца експоненциално. “

Георги Шарков, един от най-авторитетните специалисти по киберсигурност в България, член на Консултативния съвет на БАСКОМ предизвести и за заканите, свързани с достоверността, сигурността и уязвимостта на образованието на машините, както и за поуките от предходните две „ зими “ на ИИ.

Ние би трябвало да слагаме под подозрение съвсем всичко, което ChatGPT ни споделя, изключително за обстоятелства и съответни данни “, безапелационен бе той.

И добави, че има доста стъпки да се извървят, преди да сме изцяло наясно защо можем и защо не трябва да използваме изкуствения разсъдък. Засега можем да го използваме за развлечение, за образование, за креативност, нови бизнес артикули и услуги, за преписка, само че и за решения, свързани със здравето, живота и сигурността ни, би трябвало да подхождаме доста деликатно.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР