През септември обикновено се наблюдава най-малка площ, заета от ледовете

...
През септември обикновено се наблюдава най-малка площ, заета от ледовете
Коментари Харесай

След милиони години: В най-скоро време Арктика ще преживее първия си ден без лед

През септември нормално се следи най-малка повърхност, заета от ледовете в Арктика
Няколко изявления отразяват нови проучвания, съгласно които Арктика може да преживее първия си летен ден без лед през идващите няколко години.

The Press Association оповестява, че изследване в списанието Nature Reviews Earth and Environment открива, че най-ранният ден без лед може да настъпи през 2020-2030 година



Това ще се случи, без значение от сюжета за количеството парникови газове, които хората изхвърлят в атмосферата, и евентуално ще настъпи до 2050 година.

В отчета се прибавя: " Изследователите обявиха, че всички предходни прогнози за Арктика без лед се концентрират върху средномесечните условия за септември, само че техният разбор демонстрира, че това може да се случи на дневна база, а не за целия месец, години по-рано. "



Гардиън, Дейли Мейл и Хил също отразяват резултатите от изследването. (Преди това уеб сайтът Carbon Brief разгласява изчерпателен материал за това по кое време Арктика евентуално ще види първото си " незамръзващо " лято).



Последният ден без никакъв лед в Арктика с най-голяма възможност е бил преди началото на заледяванията - преди към 1.5-2 милиона години обратно.



Снимки:  iStock by Getty Images
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР