През седмицата беше приет нов механизъм за компенсации на сметките

...
През седмицата беше приет нов механизъм за компенсации на сметките
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Рекорди в АЕЦ и ТЕЦ "Марица изток 2", Колко ще струва тока на бизнеса през 2023-а

През седмицата беше признат нов механизъм за обезщетения на сметките за ток, които бизнесът ще употребява през 2023 година Интересното е, че по време на полемиката в Народното събрание беше направена сериозна смяна, която вкарва два разнообразни тавана на цената съгласно типа на предприятието. Как ще действа механизмът може да прочетете.

Отвъд нормалните тематики за рецесията с енергийните цени, към този момент са налични и тримесечните доклади на най-големите енергийни сдружения в България, които демонстрират нови върхове за приходите и облагите.

АЕЦ " Козлодуй " е измежду и е най-сериозният длъжник към бюджета за помощите на бизнеса. Брутната облага на сдружението е над 4 млрд лева, само че огромна част от парите на компанията биват взимани мигновено. Очаква се централата да записва рекордна година, макар че неотдавна имаше повреда, която наруши работата за няколко дни на единия блок единствено малко, откакто беше в планов ремонт.
Реклама
Съвсем неизмеримо е и финансовото положение на държавната Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ", която през последните години беше знак за губещо държавно дружество и изостаналата българска енергетика. В момента тя записва рекордни облаги и работи на 100%. Как е допустимо това може да прочете
Ако сте пропуснали
Планът за възобновяване. България неотдавна беше утвърдена за първи транш по проекта, което може да се одобри за триумф поради компликациите, които всяко българско държавно управление изпитваше през последните 2 години.
И още
Според Международната организация по енергетика Европа незабавно би трябвало да стартира тъй като нулевите доставки от Русия и предстоящото нарастване на LNG за Китай може да доведат до блокаж, който е по-сериозен от моментния.
Реклама
, с цел да изчакат по-високите цени на газа, търговците желаят да пласират оптимално количество напролет, когато се чака цените да са по-високи. Това точно преди няколко седмици докара до съвсем негативни цени на горивото в Европа.
Зелена сила
Провежда се най-голямото климатично събитие COP 27, което има за задача да срещне международните водачи и да ги накара. Миналата година беше мощно подложено на критика, само че може би през тази срещата в Египет ще премине под нов надпис.
Свързани публикации Седмични вести за енергетика: Шистовият газ - " за " и " срещу " ; Бизнесът ще получи с 20% по-евтин ток; Ще има ли вятърни перки в Черно море 5 ноември 2022, 08:00 Седмични вести за енергетика: Дългосрочната прогноза за времето в Европа; Как Русия унищожава енергийната система на Украйна 29 октомври 2022, 13:04 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Евгени Ахмадзай
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР