През сайтове за обяви свободно могат да бъдат закупени медикаменти,

...
През сайтове за обяви свободно могат да бъдат закупени медикаменти,
Коментари Харесай

Купуваме рискови лекарства онлайн

През уеб сайтове за разгласи свободно могат да бъдат закупени лекарства, за които се изисква рецепта, както и такива, които изобщо не се оферират у нас, сподели опит на bTV.

Един от медикаментите, предопределен за лекуване на подагра, не можем да намерим под никаква форма в аптеките у нас. В Съединени американски щати е спрян поради страничните му резултати, а в Германия се продава с рецепта. У нас обаче може да се купи свободно.

Тв екип се свързва с продавач, който се показва за „ вносител ” на лекарство за болестта. След къс телефонен диалог го поръчва. Взима го на идващия ден. Без рецепта.

В Германия, откъдето продавачът внася лекарството, цената му е 17 евро. Тук се купува за 52 лв..

От изпълнителната организация по медикаментите потвърдиха за bTV, че медикаментът не е утвърден за продажба в страната.

Онлайн търговията с медикаменти е рискова за пациентите - не е обезпечен методът на предпазване, а неправилното предпазване води до компрометиране на качеството,
предизвестяват от Съюза на фармацевтите.

У нас търговия с медикаменти в мрежата е позволена единствено за такива без рецепта и от търговци, утвърдени от Агенцията по медикаментите. Онлайн обаче свободно се продават и лекарства със специфична рецепта, които са мощно пристрастяващи.

От Агенцията по медикаментите разясняват, че не са виновни за търговия с лекарства онлайн. Максималното плануваното наказване за нарушавания е сред 500 и 10 хиляди лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР