През работната седмица прекарваме най-много време с колегите си. Прекарваме

...
През работната седмица прекарваме най-много време с колегите си. Прекарваме
Коментари Харесай

6 начина да накарате колегите си да ви харесват

През работната седмица прекарваме най-вече време с сътрудниците си. Прекарваме повече време с тях, в сравнение с с колегата или фамилията си. Поради тази причина е добре да харесвате сътрудниците си и те да ви харесват. Ужасно е да прекарвате толкоз доста време с хора, с които взаимно не се харесвате. Не можете да накарате сътрудниците си да се трансформират, само че можете да увеличите факторите за приятна взаимна работа. Ето по какъв начин да подобрите взаимоотношенията си с сътрудниците и да извършите часовете в офиса по-приятни:

1. Правете това, което сте споделили, че ще извършите и го правете тогава, когато сте споделили, че ще го извършите

Ако вие не си вършите работата, пречите на сътрудниците си и те да правят своята работа. Когато сте съществени, вършиме живота им по-лесен и работата им не е толкоз стресираща за тях. Служителите, които са надеждни печелят доверието на сътрудниците, шефовете, клиентите и така нататък Ако могат да разчитат на вас, сигурно ще ви харесват и ще се държат добре.

2. Проявявайте интерес към живота на сътрудниците си

Разбира се, в границите на естественото. Не е добре да се ровите в персоналния им живот прекомерно доста, само че проявявайте интерес. Не бъдете любопитни, просто се интерсувайте от това какво се случва със фамилията им, по какъв начин са децата им и така нататък Задавайте подобаващи въпроси и запомняйте елементи. Те ще бъдат впечатлени.

3. Опитвайте да ги карате да се усещат комфортно и да се отпускат

Не всеки се усеща убеден през 100% от времето. Ако забелязвате, че някой става разтревожен и не се усеща удобно, поговорете с него и му помогнете да се почувства по-добре. За да бъдете харесвани и обичани, би трябвало да умеете да подготвяте хората да приказват с вас.

4. Оставете индивида да опише историята си

Разговорът се състои от описване на истории, от двете страни. Всеки изчаква другия да завърши, с цел да опише своята история. Давайте думата на сътрудниците си и ги изслушвайте. При доста хора казусът е, че не могат да изслушват и през целия диалог показват мнението си. Изслушвайте хората, всеки обича да го слушат с интерес.

5. Благодарете

Изказвайте благодарностите си към хората, които ви оказват помощ. Не позволявайте цялото внимание да бъде върху вас, когато и различен човек има заслуги за триумфа ви. Изкажете благодарностите си, по този начин ще запазите положителните си връзки и в бъдеще този човек още веднъж ще ви помогне.

6. Помнете имена

Някои неща са прекомерно елементарни. Не е нужно да усложняваме нещата. Няма по-лесен метод за създаване на приятна връзка, в сравнение с посредством запомняне на имена и споменаването им. Този дребен жест кара хората да се усещат уважавани. Също по този начин хората обичат да чуват името си- използвайте го.

Въпреки тези дейности, постоянно ще има хора, които няма да ви харесват. Няма да получите благосклонностите на безусловно всичките си сътрудници, само че ще забележите смяната.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР