През пролетта на миналата година, малко след нахлуването в Украйна,

...
През пролетта на миналата година, малко след нахлуването в Украйна,
Коментари Харесай

Руските служби се напълниха със скъпи китайски автомобили

През пролетта на предходната година, малко след нахлуването в Украйна, съветското министерство на вътрешните работи наложи възбрана за потребление на коли от непознати марки, в това число Volkswagen, Skoda, Renault, BMW и Mercedes-Benz, в редиците на полицията.

Причината бе опасението, че тези транспортни средства

няма да могат да бъдат обслужвани,

откакто тези западни компании прекратят активността си в Русия. Не единствено производството в своите съветски фабрики, само че и продажбата на нови коли и всички следпродажбени услуги, в това число сервиз. Водещите международни автомобилни компании (с изключение на китайските) също по този начин блокираха доставката на аварийни елементи и програмен продукт, без които е невероятно да се разпознават неизправности или да се ръководят новите електронни съставни елементи след замяната им.

По този метод от редиците на съветската полиция бяха извадени десетки хиляди коли от концерна Volkswagen, както и на доста други марки. Това важи и за Федералната работа за сигурност на Русия - ФСБ, организацията правоприемник на печално известната загадка полиция Комитет за Държавна сигурност (на СССР) от Съюз на съветските социалистически републики. Тя включва Службата за външно разузнаване (SVR), Федералната работа за отбрана (FSO) и Главното ръководство на специфичните стратегии на президента на Руската федерация (GUSP).

ФСБ също трябваше да мине на други коли - китайски, които към този момент са завладяли повече от половината от съветския авто пазар. През тази година

броят на дилърите на китайски коли в Русия се е удвоил,

в страната към този момент работят към 2000. От 3550 търговски центъра на разнообразни марки 56% продават китайски модели. През есента на 2021 година, когато всички огромни интернационалните автомобилни компании работеха в Русия, китайските марки имаха малко над 500 публични дилъра в Русия. Делът им продължава да пораства.

Според Moscow Times китайски коли към този момент са почнали да се появяват в автопарка на ФСБ.

Например в паркинга на федералната работа е видян моделът Exeed VX в цветовете на съветския трибагреник и със сини, бели и червени специфични LED сигнали. Тази кола се продава в Русия без модификациите от 5,3 милиона рубли, което е 54 500 евро. Интериорът на Exeed VX е предопределен за седем души.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР