През пролетта на 2024 г. е предвидено машинно изкърпване на

...
През пролетта на 2024 г. е предвидено машинно изкърпване на
Коментари Харесай

Аварийно ще се ремонтират най-компрометираните участъци от пътя Златари – Бояджик – Болярско

През пролетта на 2024 година е планувано машинно изкърпване на най-компрометираните сектори от път III-5503 Златари – Бояджик – Болярско , с цел да се усъвършенства сигурността на придвижване. До края на месеца със студена асфалтова сметка ще бъдат запълнени най-големите дупки.

Близо 14-километровият сектор от третокласния път на територията на област Ямбол се нуждае о т главен ремонт . За предприемането на качествени строително-монтажни работи на трасето няма планова подготвеност , защото в предходните години не е възлагано изработването на механически план, а това е първата и наложителна стъпка за възлагането на ремонтни действия.

В тази връзка в плана на ремонтната стратегия на Агенция „ Пътна инфраструктура “ е планувано през 2025 година да се разгласи социална поръчка за разработване на механически план за главен ремонт на път III-5503 в правата Бояджик – Болярско – кръстовището с път III-536 Ямбол – Роза – Ботево. Трасетата, за които се афишират тръжни процедури се проучват и според от положението и интензивността на трафика се възнамеряват за главен ремонт. Третокласният път е от локално значение, като приблизително на денонощие по сектора минават към 400 моторни транспортни средства .

До започването на главния ремонт Областно пътно ръководство – Ямбол ще може да подхваща възлагането на аварийно-възстановителни и настоящи действия , с цел да се обезпечи сигурността на пътуващите. През новия строителен сезон ще се извърши машинно изкърпване на компрометираните сектори както на третокласния път III-5503 Златари – Бояджик – Болярско, по този начин и на път III-6601 Гълъбинци – Межда – Скалица .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР