През пролетта на 2023 г. в Европа ще бъде пуснат

...
През пролетта на 2023 г. в Европа ще бъде пуснат
Коментари Харесай

Mitsubishi пуска нов ASX

През пролетта на 2023 година в Европа ще бъде пуснат в продажба нов модел Mitsubishi ASX. Това е знак, че японската марка ще продължи наличието си на Стария континент след индикациите за нейното отдръпването и оредяването на моделната гама напоследък, заяви " Труд бг ".

В момента ASX не се създава за Европа, само че той е един от най-успешните модели на Mitsubishi с повече от 380 000 продадени автомобила на континента. След ASX следва въвеждането на пазара и на различен модел на японската марка, който носи познато име. През втората половина на 2023 година в европейските страни ще бъде стартирано ново потомство Colt.

Новият Mitsubishi ASX е основан на платформата CMF-B на алианса Renault Nissan и ще се създава в завода на Renault в испанския град Валядолид. От техническа позиция японският модел е дериват на Renault Captur. Външната аналогия сред тях също е явна.

Дилърите на Mitsubishi с неспокойствие чакат появяването на ASX. Бъдещите купувачи ще имат избор сред два вида електрифицирано задвижване. Единият вид е с Plug-in хибридна система (PHEV), а другият е с „ мека " хибридна система без зареждане от външен източник (HEV). В някои страни ще се предлага и напълно бензинова версия, която ще е налична единствено с механична скоростна кутия. Хибридите ще бъдат с автоматици.

През 2013 година японската марка пусна първия в света Plug-in хибриден SUV автомобил в света - Outlander. Той се трансформира в шлагер и от него на европейския пазар са продадени повече от 200 000 екземпляра. През 2021 година в гамата се включи компактният Plug-in хибриден кросоувър Eclipse Cross.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР