През , продажбите на 100% електрически автомобили (BEV) в Европа*

...
През , продажбите на 100% електрически автомобили (BEV) в Европа*
Коментари Харесай

Електромобилите формират 15.7% от автомобилния бизнес на Европа през 2023 година

През , продажбите на 100% електрически коли (BEV) в Европа* са минали границата от 2 000 000 единици за първи път в историята на бизнеса.

С краен резултат от 2 011 209 осъществени единици, електрическите автомобили са генерирали 15.7% от всички продажби през годината, и отреждат на Европа статут на втори по значителност пазар на напълно електрически коли след Китай и неговите към 5 000 000 единици през 2023 година, само че надалеч напред пред Съединените Американски Щати (1.07 млн единици).

Според данните на организацията, до момента в който през 2019 година електрическите автомобили са формирали едвам 2% от общите продажби в Европа, то през идващите години дяловото им присъединяване се е нараснало на надлежно 6% (2020), 10% (2021) и 14% (2022).

За същия интервал, реализацията на нови дизелови коли е намаляла от 32% на 16%, а бензиновите резервират устойчиво равнище от към 56-58%

Обобщеният годишен материал на JATO Dynamics вади любопитни данни за потребителските настроения към BEV пазарните оферти, а точно, че бизнес клиентите са тези, които генерират главната част от продажбите и нарастването в търсенето.

Според разбора на организацията (без данни за Унгария), регистрациите на 100% електрически коли направени от страна на бизнес клиенти са се нараснали с 51%, до момента в който тези от страна на частните клиенти с едвам 4%. Втората потребителска група е генерирала единствено 39% от общата реализация на електрическите автомобили в Европа, което е с 9% по-слаб резултат спрямо 2022-а.

" Липсата на интерес измежду частни купувачи е съществена спънка за промишлеността, която тя би трябвало да преодолее ", показват от JATO Dynamics. " Продажбите към частни лица нормално са най-печеливши за производителите на коли и по тази причина е неотложно те да създадат повече, с цел да привлекат този вид клиенти ".

* Австрия, Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Франция, Финландия, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Норвегия, Холандия, Португалия, Полша, Румъния, Швеция, Швейцария, Испания, Словакия, Словения, Обединено кралство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР