През празничните и почивните дни се активизира движението на всички

...
През празничните и почивните дни се активизира движението на всички
Коментари Харесай

„Пътна полиция“ препоръчва: Не бързайте на пътя, не правете компромиси със сигурността


През празничните и почивните дни се засилва придвижването на всички участници в придвижването по пътищата. Водачите на транспортни средства бързат да стигнат до набелязаната цел и не помнят, че цялото им семейство е в автомобила.

С безразсъдното си нетърпеливо и нетолерантно отношение те подлагат на заплаха освен своя живот, само че и на околните си, както и на другите участници в придвижването по пътищата, с които може да попаднат в конфликт.

Все по-често по автомагистралите се движат велосипедисти, без да имат това право, предизвестяват от „ Пътна полиция “.

Образуването на колони и тапи на изходните и входните артерии на огромните обитаеми места и на граничните контролно-пропускателни пунктове са всекидневно събитие през последните години. Дългото очакване изнервя водачи, пасажери, чиновници на другите обслужващи ги администрации.

Да не забравяме и за зародили нови повреди и неравности на пътя в резултат на обработването през зимата на улиците и пътищата с разнообразни препарати против лед и сняг.

Често по улиците в обитаемоте места забързани пешеходци не помнят, че не са сами на пътя, че има пешеходни пътеки, подлези или надлези и пресичат погрешно, нерядко и без да се огледат. Отчитат се от ден на ден случаи, при които пешеходците със слушалки на ушите и вгледани в мобилните си телефони или други мобилни устройства се изолират от околния свят и с държанието си провокират рискови обстановки на за произшествия на пътя.

Компромисите, които вършим, постоянно са рискови за самите нас, те помрачават и празничното ни въодушевление. За предотвратяване от попадане в риск от пътнотранспортни катастрофи отдел „ Пътна полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “ предлага: проверете спирачките, маслото, гумите и светлините, също по този начин чистачките и дали е заредено резервоарчето с препарат. Друга рекомендация е да не се бърза със промяната на зимните гуми с летни. Ако автомобилът ви е нередовен, не правете компромис, изберете различен транспорт.

Преди пътуването е значимо то да бъде овреме и практично планувано. Добре е да се употребява светлата част на деня за напредване, да се кара добре отпочинали, да не се яде щедро преди път и изрично да не се използва алкохол. Зад кормилото по дългия маршрут да седне най-опитният лидер и да се кара с рационална и съобразена скорост, изключително в обитаемоте места, където се движат доста пешеходци, някои от тях в нетрезво положение.

При попадане в запушване е значимо да се резервира успокоение, да не се вършат рискови изпреварвания, тъй като няма да се придвижите доста напред, а да се съблюдава скоростта на колоната. При формирана колона на автомагистрала не заемайте спешната лента, с цел да има достъп за коли за спешна помощ и коли на полицията и пътните органи. Ако попаднете в неподвижна колона в тунел, изгасете мотора, затворете компактно прозорците и останете в автомобила. Спазвайте тъкмо напътствията на контролните органи, предлагат още от „ Пътна полиция “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР