През празничните дни вятърът ще е от юг и температурите

...
През празничните дни вятърът ще е от юг и температурите
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през празниците?


През празничните дни вятърът ще е от юг и температурите ще продължат да се покачват, в неделя и понеделник в цялата страна, с изключение на по Черноморието, оптималните ще са над 20°, в обособени региони до 27°-28°.

В събота в Дунавската низина южният вятър ще се смени със северозападен, ще е до сдържан и тук-там в северозападната половина от страната ще превали и прегърми, в обособени региони - интензивно; вероятни са и градушки. Сутрешните температури ще са от 3-4° в котловините на Югозападна България до 8-10° на изток, където преди обяд вятърът ще е към момента с южна съставния елемент.

Максималните ще са най-вече сред 20° и 25°, по-ниски по Черноморието. В неделя ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна. Още ще се затопли.

В понеделник и вторник през страната ще премине атмосферно разстройване. Ще доминира слънчево време, само че в часовете след обяд и до среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В понеделник тук-там в Западна и Централна България, а във вторник в обособени региони в източната половина от страната, ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици; вероятни са местни интензивни феномени и градушки. В сряда и четвъртък въздушната маса ще остане неустойчива. Преди обяд ще бъде слънчево, след обяд с развиване на купеста облачност. През първия ден краткотрайни превалявания ще има основно в планинските региони, втория - на повече места в северозападната половина от страната. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, оптималните сред 22° и 27°, под 20° ще остават по Черноморието.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР