През последното десетилетие научихме, че големи групи от хора са

...
През последното десетилетие научихме, че големи групи от хора са
Коментари Харесай

Свърши ли ерата на скъпите смартфони

През последното десетилетие научихме, че огромни групи от хора са склонни да харчат по над 1000 $ за нов смарт телефон, без значение дали финансите им го разрешават.

Новите и лъскави модели телефони се изкачиха по стълбицата на забележителните ни капиталови цели и към този момент започвахме да се чудим дали това ще продължи постоянно.

Скорошни данни на International Data Corporation (IDC) сочат, че наклонността да харчим безумни суми за телефони към този момент е минало, а заслугата за това носят коронавирусът и оповестената пандемия.
 Снимка 497223

През 2020 година продажбите на телефони на стойност под 400 $ ще съставляват към 73% от световния пазар, като през втората четвърт на годината 60% от продадените устройства са били на цена под 400 $.

Продажбите на телефони под 200 $ в Съединени американски щати бележат незабравим 10% напредък през миналите месеци, споделят от IDC.

В този дух прогнозите са, че потребителският интерес ще се насочи към смарт телефони с цени от 400 до 600 $, което значи, че производителите ще би трябвало да се съобразят с желанията и опциите на потребителите.
 Снимка 491065

Още по-хубавото е, че IDC планува, че 5G моделите доста бързо ще станат налични и междинната им цена ще е тъкмо 465 $.

Всичко това не значи, че фирмите от ранга на Apple, Samsung и Huawei ще стартират да оферират флагмани за по 600 $, само че сигурно ще се постараят да разширят продуктите си в по-търсените ценови категории.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР