През последното десетилетие хората в Русия са започнали по-силно да

...
През последното десетилетие хората в Русия са започнали по-силно да
Коментари Харесай

Религиозната пропаганда в Русия тласка хората към свръхестественото, сочи проучване на Левада

През последното десетилетие хората в Русия са почнали по-силно да имат вяра, че има живот след гибелта и че " умрелите родственици могат да въздействат върху живите ", показва " Комерсант " заключения от изследване на центъра " Левада ".
Като цяло отношението към свръхестественото остава съвсем без промени: всеки седми гражданин на Русия най-малко един път е прибягвал към различната медицина, а всеки десети е търсел гадателка или астролог.
" По-скоро имат вяра " в " религиозни чудеса " 31 на 100 от интервюираните, други 13 на 100 са изцяло сигурни, че такива има.
Четиирйсет и пет % от жителите на федерацията имат вяра, че талисманите от време на време носят шанс, а 51 на 100 от запитаните считат, че някои ясновидци могат да предсказват бъдещето.
Половината жители на Русия са уверени, че " някои духовни лечители " имат " лечебни сили, дадени от Бога ". Поклонниците и съперниците на хороскопите са съвсем еднакъв брой в съветското общество - 40 на 100 имат вяра, а 43 на 100 не имат вяра във въздействието на звездите.
Нарастващият брой вярващи в свръхестествени феномени измежду съветското население се дължи на религиозната агитация, засилена през последните години, разяснява Наталия Зоркая от " Левада ".
Хората " се приобщават към наклонността, че да си набожен и православен е нещо положително, само че все пак еднакъв човек може да иде и на черква, и при гадателка, и на астролог ", установи анализаторката пред " Комерсант ", представен от Би Би Си.

Информацията е на БТА
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР