През последното денонощие звената на Главна дирекция Пожарна безопасност и

...
През последното денонощие звената на Главна дирекция Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

207 са потушените пожари за денонощие в страната

През последното денонощие звената на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) са реагирали на 270 сигнала за катастрофи, оповестяват от дирекцията.

Ликвидирани са общо 207 пожара. С директни материални вреди са 40 от пожарите. От тях 11 са в жилищни сгради; шест в спомагателни, краткотрайни или паянтови постройки; 10 в транспортни средства; пет в селското стопанство; един в открити площадки в урбанизираните територии; един в уреди навън и шест други, допълват от ГДПБЗН. При пожарите няма починали и потърпевши.

В ликвидирането на пожар, зародил в суха трева и шубраци в землището на гр. Ветрен, общ. Септември, обл. Пазарджик са взели участие пет пожарни автомобила с 41 чиновници от териториалното звено в Пазарджик, булдозер от Столичната пожарна, 15 чиновници от Държавното горско стопанство и 30 доброволци. Сигналът за пожара е подаден в 14:24 на 5 август. Локализиран е, продължава гасенето на местни огнища.

Ликвидиран е и пожар в бали плява и стърнище в землището на село Динк, общ. Марица, обл. Пловдив. Сигналът е подаден в 18:20 часа през вчерашния ден. В ликвидирането на произшествието са взели участие 12 автомобила и 36 чиновници от пожарната в Пловдив.

На 05.08.2023 година в 21:14 часа в Оперативния център на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – София е получен сигнал за пожар в посеви пшеница и сухи треви, в землището на с. Рельово, общ. Самоков, обл. София. Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил от пожарната в Самоков.

Без нанесени материални вреди са 167 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постелка и шубраци, три в стърнища, 31 в боклуци и седем други.

Извършени са 52 избавителни действия и помощни интервенции. Екипите на пожарната са реагирали при седем произшествия с транспортни средства (шест автомобилни и една железопътна), при една промишлена повреда в електропреносната мрежа. От пожарната са се отзовали и на сигнал за паднали дървета и камъни. Случаите на оказана техническа помощ от екипите на пожарната са 42. Те са съдействали на други структури на Министерство на вътрешните работи и други ведомства, както и на жители, в това число за превозване на потърпевш до лечебно заведение.

От подадените сигнали за катастрофи 11 са били лъжливи повиквания, допълват от ГДПБЗН.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР