През последното денонощие наблюдаваните реки в по-голямата част от Западнобеломорският

...
През последното денонощие наблюдаваните реки в по-голямата част от Западнобеломорският
Коментари Харесай

На 5 май са възможни наводнения във водосбора на река Струма

През последното денонощие следените реки в по-голямата част от Западнобеломорският басейн са се намалили или са останали без изменение, сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Регистрираните съмнения на речните равнища за водосбора на река Места са от -5 см до +3 см, а за водосбора на река Струма - от -6 см до +4 см.

Водните количества на реките в басейна са към и под праговете за междинни води. Днес и на следващия ден не се чака значително изменение в положението на следените реки. В резултат на превалявания на 5 и 6 май ще има покачвания на речните равнища в басейна.

На 5 май по-значителни ще бъдат покачванията във горните елементи от водосбора на река Струма, а на 6 май – в междинните и долни елементи от водосбора на река Струма и във водосборите на реките Места и Доспат.

В резултат на интензивни превалявания са вероятни поройни наводнения в утринните и обедни часове на 5 май във водосбора на река Струма – в горните елементи от водосбора и в притоците ѝ реките Треклянска, Соволянска Бистрица и Глогошка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР