През последното денонощие екипите на Регионална дирекция Пожарна безопасност и

...
През последното денонощие екипите на Регионална дирекция Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

Над 60 сигнала заради ураганния вятър със сила над 100 км/час в Пловдив

През последното денонощие екипите на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Пловдив са реагирали на 64 сигнала за катастрофи, свързани със мощния вятър, оповестиха от пожарната.

И към този час не престават да постъпват нови известия, по които работят повече от 30 пожарникари и спасители. Паднали дървета и клони върху коли и пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и осведомителни табели са част от подадените сигнали.

Най-много - 44, са сигналите за дървета, които са се стоварили върху паркирани коли.

Пловдивска област и през днешния ден е измежду осемте в България, за които е разгласен оранжев код. От пожарната поучават хората да бъдат деликатни, тъй като мощният вятър ще продължи през целия ден.

Пешеходците добре да сортират маршрутите си на напредване по тротоарите, а притежателите на жилища да обезопасят своите балкони от падащи предмети.

Служителите предлагат на строителните компании да прегледат и обезопасят оградите и скелетата на своите обекти, а комерсиалните компании - рекламно-информационните си детайли.

От рано сутринта всички екипи на общинското дружество " Градини и паркове " са на терен и не престават да отстраняват вредите, нанесени от ураганния вятър, заяви шефът на предприятието Веселин Козарев.

Постъпилите сигнали за паднали дървета са от целия град. Ще бъде обезпечено и непрекъснато дежурство, означи Козарев.

По думите му мощни пориви напразно до над 100 км/час се чакат през целия ден, а съгласно метеорологичните прогнози – и на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР