През последно време се налага тезата как ЕС днес може

...
През последно време се налага тезата как ЕС днес може
Коментари Харесай

Кючук: Всички захаросани приказки за приемането ни през юни в Шенген са неверни, трябва да работим за дата през 2025 г.

„ През последно време се постанова тезата по какъв начин Европейски Съюз през днешния ден може да бъде геополитически състезател. Същинският диалог в България тази пролет ще бъде за сигурността като приходи, демографска политика и доближаване. Години наред народен консенсус беше изграждан по тематиката Шенген, искахме пълноправно участие в Шенген, само че това не е допустимо да се случи едновременно от позиция на днешните действителности. Грешно е да се твърди, че не е трябвало да одобряваме предлагането за отчасти влизане, тъй като Румъния щеше да го одобри. А граница сред България и Румъния би било пагубно политическо решение за България. Това ще ни вкара в най-крайната външна страна на Европейски Съюз. Оттук нататък рационалното е през 2024г. с всички старания да работим за дата през 2025г., тъй като захаросаните приказки за приемането ни през юни са погрешни. “, сподели евродепутатът Илхан Кючук.

Съвети към младите в Движение за права и свободи по отношение на включването на младежите в политиката и визията им за облика на Европейски Съюз даде водачът на европейските либерали Илхан Кючюк. Младежи от област Благоевград взеха присъединяване в полемиката „ Младите хора и бъдещето на Европа ”, която се организира през вчерашния ден в град Якоруда и бе проведена с поддръжката на евродепутата. Събитието бе намерено от кмета на община Якоруда Мехмед Вакльов, а посетители на полемиката бяха националният представител от Движение за права и свободи Елхан Кълков, регионалният ръководител на Младежко Движение за права и свободи Ибраим Зайденов, регионалният ръководител на Движение за права и свободи Ведат Хюсеин и общински ръководители от региона.

Кючюк акцентира, че настоящото държавно управление сега работи по това да се изкове националната позиция в България и да се потърси консенсус, и всички български политици да я пазят отвън границите на страната.

Лидерът на европейските либерали разяснява пред младите, че страната ни затвърждава правото, че Европейски Съюз е съюз, в който жителите имат благоприятни условия за развиване и съобщи: „ В конкуретна среда като Европейски Съюз, ние като младежи би трябвало да намерим нашето място, с нашата добавена стойност. “

Пред гостите и участниците в събитието евродепутатът изрази признателност към регионалния ръководител на Младежко Движение за права и свободи Ибраим Зайденов за дългогодишната и неуморна работа, и постигнатите триумфи в младежката конструкция в региона.

В хода на полемиката панелистите обсъждаха с аудиторията тематики като частичното ни приемане в Шенген, приемането на еврото в България, Зелената договорка и геополитиката на Европейски Съюз.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР