През последния период крипто пазарът отбеляза постоянен спад в общата

...
През последния период крипто пазарът отбеляза постоянен спад в общата
Коментари Харесай

Ето кои криптовалути шортват трейдърите

През последния интервал крипто пазарът означи непрекъснат спад в общата си пазарна капитализация, свързан от възходящите опасения и неустановеност.

В отговор на тази преобладаваща вероятност трейдърите употребяват момента, с цел да предизвикват шорт позиции, възползвайки се от продължаващата низходяща наклонност, както е посочено от платформата за разбор на държанието Santiment на 16 август.

Тази смяна към мечи настроения даде началото на поредност от събития. По-специално, когато вложителите стартират да спекулират против пазара, това ускорява капацитета за разпродажба, което след това води до внезапен растеж на цените, както обявиха от Santiment.

Платфромата означи още, че шортването на криптовалути служи като дълго чакан сигнал за оптимистично настроените вложители, които поддържат упованието, че пазарът може да е на ръба на поврат.

Графика от Santiment демонстрира увеличение на интензивността на шорт позициите за разнообразни необятно приети криптовалути, в това число THORChain ( RUNE ), VeChain ( VET ), The Sandbox ( SAND ), Kava ( KAVA ), Binance Coin ( BNB ), Axie Infinity ( AXS ) и други

Ескалиращите темпове на шорт финансиране сочат към нараснало равнище на боязън, неустановеност и подозрение (FUD). При подобен сюжет вложителите са по-склонни да затварят шорт позициите си, което евентуално може да докара до сюжет, прочут като “ “.

С ликвидирането на по-голям брой шорт позиции търсенето на криптовалутата се усилва, което след това води до още по-голямо повишаване на нейната цена.

Тази поредност от събития може да провокира самоподдържащ се цикъл на повишение на цените, защото загрижените продавачи на шорт позиции бързат да закупят и да прекратят позициите си, като по този метод ускоряват цялостния прогресивен подтик на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР