През последния месец на предизборната кампания се набива на очи,

...
През последния месец на предизборната кампания се набива на очи,
Коментари Харесай

Защо аватарите на ГЕРБ призовават за съюз с партиите на промяната

През последния месец на предизборната акция се набива на очи, че всички „ скрити “ представители на ГЕРБ, подвизаващи се като политолози, социолози и елементарни доценти приканват партиите на смяната да създадат след изборите съюз с ГЕРБ в името на евроатлантическата интеграция. Това наподобява допустимо и разумно на фона на тежката рецесия в Украйна и все по-неясното държание на президента Румен Радев в спора Изток-Запад.

Разбира се, никой от представителите на тази теза не изяснява, че това ще бъде ритуално политическо самоубийство за партиите на смяната, тъй като те бяха подкрепени от гласоподавателите им точно поради своето антикорупционно държание, разобличаващо неприятните практики от дванадесетгодишното ръководство на ГЕРБ.

За тях би било извънредно мъчно да преглътнат една коалиция с ГЕРБ, тъй като незабавно биха изгубили най-малко половината от гласоподавателите си, които по никакъв начин не харесват ГЕРБ. Вторият още по-голям проблем е, че биха прелегитимирали и препрали политически партия ГЕРБ и нейните практики. С други думи,  Политическа партия и Демократична България ще претърпят тежки политически вреди, а ГЕРБ би имал единствено изгоди от една такава колаборация. Ако тя се случи, несъмнено, аватарите на ГЕРБ първи ще обвинят „ партиите на смяната “, че са изневерили на своите гласоподаватели, като по този метод на практика ще ги доунищожат и за неразбираемо дълго време нашето общество няма да има политическа прозападна опция на ГЕРБ.

В този ред на мисли е забавно да отбележим, че законните представители на ГЕРБ пък вършат тъкмо противоположното. Те атакуват остро, на ръба на политическото безчинство, водачите на въпросните партии. Ето единствено два цитата:

„ Това те направиха с българския народ – сложиха го в една тенджера и го свариха. “

Цитат на Бойко Борисов от 08.01.2023г.

„ Срам ме е от вас Кирил и Асен. Всички би трябвало да ни е позор! “

Коментар на Делян Добрев във фейсбук от 18.01.2023г.

Очевидно политиката на ГЕРБ е от една страна те самите да руинират „ партиите на смяната “, от което имат явна изгода, а въпреки това да ги подлагат на напън за съюз с тях посредством своите медии и скрити. А на следващия ден, в случай че този съюз не се получи, за това виновност няма да имат ГЕРБ, а Политическа партия и Демократична България.

Не можем да не видим по какъв начин от страна на ГЕРБ не обелват нито дума за вероятно коалиране с „ проатлантическото “ Движение за права и свободи. ГЕРБ и Движение за права и свободи другояче непрестанно влизат във официални и неофициални обединения от вида на обединението „ Рашидов “, обединението „ Магнитски “ и:хартиената коалиция “. Но някак си изпитват политическа стеснителност да кажат ясно и честно, че двете партии имат доста общи ползи и биха работили дружно в новия парламент както и до момента

Разбира се, тези хипотези са построени въз основа на социологическите изследвания досега. Както е известно нашите социологически организации не са от най-добросъвестните и непрестанно се изкушават да влизат в политическата игра. Но в случай че те въпреки всичко се окажат прави и българските гласоподаватели пресъздадат още веднъж невъобразимата политическа каша от партии, както в предишния парламент, то те явно няма по какъв начин да се коалират. Няма по какъв начин, тъй като политиките, практиките им и дори политическата им изразителност и образование са безусловно несъвместими една с друга.

Така че с цел да не се постанова Народното събрание да излъчи от немай къде държавно управление, което след това всички ще гледат с омерзение, би било добре този път гласоподавателите да се активизират и да създадат един по-ясен избор, прозападен и либерален или корупционно-ориенталски, само че избор, който да удовлетворява по- огромната част от нашето общество.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР