През последния месец на миналата година безработицата в област Монтана

...
През последния месец на миналата година безработицата в област Монтана
Коментари Харесай

Безработицата в Монтанско намалява, във Враца и Видин леко расте

През последния месец на предходната година безработицата в област Монтана понижава, а в останалите две области в Северозапада леко се подвига, съобщиха от Регионалната работа по заетостта.
Данните демонстрират, че в Монтанско безработните са с 0.5 на 100 по-малко. Равнището на безработицата там е 12.7%. В област Видин пък е регистриран растеж с 0.2% и сега е 15.1 на 100. В област Враца безработицата е най-ниска - 10.8%, макар, че е регистрирано нарастване с 0.1 на 100.
С най-високо равнище на безработица са общините Димово - 66.8%, Макреш 65.9%  и Ружинци - 45.7%, Якимово – 37.1 %, Хайредин – 36.0%. Най-ниска е безработицата в общините Монтана - 4.5%, Враца - 4.7%, Мездра 5.2%, Видин - 7.2%, Козлодуй – 8.8%, Бойница – 10.1%.
От Регионалната работа по заетостта в Монтана оповестиха, че през последния месец в трите северозападни области най-търсени от бизнеса са специалностите шивачи, гладачи, машинни оператори, общи служащи, личен състав, полагащ грижи за хората, монтажници, продавач-консултанти, електромонтьори и заварчици, лекари и медицински сестри, готвачи и служащи в кухня, сервитьори.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР