През последния месец хората, които подеха атаката срещу мен за

...
През последния месец хората, които подеха атаката срещу мен за
Коментари Харесай

Гешев: Проблемите на правосъдието не се намират в съдебната система, те произлизат от НС

През последния месец хората, които подеха офанзивата против мен за следващ път подкопаха основите на българската държавност. Поради неналичието на правни причини, те неведнъж нарушиха законите и Конституцията на страната. Създадоха юридически безпорядък и прецеденти, които ще имат дълготрайни последствия за България. По подигравка на ориста през днешния ден тъкмо тези хора приказват за господство на закона и смяна на Конституцията.

Това написа в профила си във Facebook някогашният основен прокурор Иван Гешев.

" Като магистрат с тридесет годишен опит аз не разбирам правото по този начин. Не считам, че законът би трябвало да бъде врата в полето, която мощните на деня заобикалят, а останалите са длъжни да минават през нея. Това не е господство на закона, а диктат на властимащите върху народа. Като прокурор постоянно съм се противопоставял на това неравноправие. Няма да трансформира мнението си и в този момент ", безапелационен е Гешев.

" С годините обаче осъзнах и нещо друго. Нещо, което никой не споделя на глас. Проблемите на българското правораздаване не се намират в правосъдната система. Всички те произлизат от Народното събрание. В продължение на десетилетия Народното събрание приема некачествени, а от време на време и искрено лобистки закони. Законодателството е нетрайно, а постоянно и спорно. Няма по какъв начин да не загатна и за политическата квота във Висшия правосъден съвет, с помощта на която политиците кадруват и прокарват въздействието си. Сега желаят да трансформират Конституцията още веднъж с клишето “реформа” единствено с цел да овладеят прокуратурата и съда и да могат да крадат от народа безнаказано ", уточни някогашният основен прокурор.

" Днес декларирам пред Вас, че прокуратурата към този момент е затворена страница за мен. Не виждам път обратно и желая да бъде ясно, че това не беше мой избор - просто по този начин се стекоха събитията. Аз обаче си оставам магистрат по душа, тъй като това е предопределение, което не върви с поста, то се носи в сърцето. Обещавам Ви, че и отсега нататък ще продължа да се боря за правораздаване. Ще го върша по различен метод и с други средства ", акцентира Иван Гешев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР