През последните тримесечия България отчита едни от най-високите темпове на

...
През последните тримесечия България отчита едни от най-високите темпове на
Коментари Харесай

Бисер Петков: Средната заплата в България се повишава с около 10% годишно

През последните тримесечия България регистрира едни от най-високите темпове на повишаване на междинната заплата в Европейския съюз – с към 10% на годишна база. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков по време на интернационална конференция „ Синдикални политики за устойчива претовареност, заслужен труд и превъзмогване на възходящата неустановеност на работното място “, проведена от КТ „ Подкрепа “.

``
реклама

През последните години напъните на българското държавно управление са ориентирани към увеличение на приходите, поддържане на икономическа непоклатимост и привличане на нови вложения. Това са главните предпоставки за обезпечаване на устойчива претовареност и заслужен труд, означи министър Петков. Налице са и избрани резултати от използването на тези политики – възходяща претовареност и намаляваща безработица, достигаща рекордно ниски равнища от 4,2% по данни на Националния статистически институт за второто тримесечие на 2019 година

В изявлението си министър Петков се спря на следствията от засилващата се цифровизация на обществото и стопанската система. Резултатите са повишение на разнообразието от режими на работа, нови бизнес модели, възходяща фрагментация на икономическите субекти и появяването на международни индустриални мрежи. Дигиталната промяна слага нови условия към професионалния профил на работната мощ, свързани с притежаването на нужните цифрови умения, които получават основно значение за устойчива претовареност и намиране на работа, съобщи министър Петков.

Добрият обществен разговор е свързващото звено, което сближава позициите на бизнеса и работната мощ и по този метод става поръчител за вярното и взаимоприемливо контролиране на трудовите връзки. Важно е да се възползваме от опциите, предоставени от настъпващите промени, с цел да създадем по-добро бъдеще и да осигурим икономическа сигурност, равни благоприятни условия и обществена правдивост, което в последна сметка да укрепи структурата на обществото и да подсигурява почтени условия на труд за всички работещи, добави министър Петков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР