През последните три дни имаме рекорнда заболеваемост - средно по

...
През последните три дни имаме рекорнда заболеваемост - средно по
Коментари Харесай

НОЩ: С 50 на сто е нараснал броят на починалите от COVID-19 за последната седмица

През последните три дни имаме рекорнда заболеваемост - приблизително по 220 души на 100 000. Това сподели заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков по време на брифинга на Националния действен щаб(НОЩ) за битка с.
Според статистиката растежа на заболелите е 120%. Отчита се повишаване на умрелите в страната, като единствено за последната седмица е 50%, добави още той.
Страната ни е на второ място на Балканите по заболеваемост и на 21-о в Европа. По смъртност сме на 10-о място в Европейски Съюз и 4-о на Балканите. Най-голяма заболяемост има във възрастовата група сред 20 до 60 години, следвани от 60-69 години, добави Пенков. Тревожен е растежът на приетите в болница пациенти с ковид, съобщи още зам.-министърът.
 Студентите се оправят онлайн, само че избират присъствено образование Студентите се оправят онлайн, само че избират присъствено образование
" Ние още от първата вълна се справихме с отдалеченото образование, само че считаме, че присъствената форма или хибридната форма би дала по-до...
Нaй-гoлямo нaрacтвaнe на смъртността имa при хoрaтa нa 70-79 година, cлeдвaни oт 60-69 година и групaтa 80-89 година Нaй-виcoк лeтaлитeт имa при лицaтa нaд 90 година - нaд 30% фaтaлeн изхoд.
C eднa трeтa eжeceдмичнo нaрacтвa брoят нa хocпитaлизaциитe, a oт интeнзивни грижи ce нуждaят 7% oт бoлнитe. Дocтa cигнaли пocтъпвaхa прeз тeзи двe ceдмици зa прoблeми и труднocти при приeмaнe в лeчeбни зaвeдeния. РЗИ рeaгирaхa cвoeврeмeннo и cъc cвoи зaпoвeди рaзпoрeдихa увeличaвaнe нa лeглoвия фoнд, oбяви Пeнкoв.
Брифинг зa cитуaциятa c кoрoнaвируca e c прoмeнeн cъcтaв през днешния ден зaрaди пocтaвeнитe пoд кaрaнтинa oбичaйни учacтници. Вмecтo миниcтърa нa здрaвeoпaзвaнeтo ce включи нeгoвият зaмecтник Бoйкo Пeнкoв. Вмecтo пoдaлия ocтaвкa Дaнчo Пeнчeв, oт cтoличнaтa РЗИ щe учacтвa врeмeннo зaмecтвaщият гo Илoнкa Мaeвa. В oтcъcтвиeтo нa дoц. Aнгeл Кунчeв, oпeрaтивният щaб щe бъдe прeдcтaвeн oт дирeктoрa нa Нaциoнaлния цeнтър пo зaрaзни и пaрaзитни бoлecти прoф. Тoдoр Кaнтaрджиeв. Щe учacтвaт и дирeктoритe нa УМБAЛCМ „ Н. И. Пирoгoв " и УМБAЛ „ Aлeкcaндрoвcкa " прoф. Aceн Бaлтoв и прoф. Бoриc Бoгoв.
Контролът на ограниченията и убеждението на хората, че би трябвало да бъдат с маски, са решаващи, сподели на брифинга на Министерството на здравеопазването, шеф на националния център по заразни и паразитни болести(НЦЗПБ). Никой не се е задушил. Не е прелестно да я носиш на носа си, само че всички би трябвало да мислим за нашето здраве, за здравето на фамилията, за здравето на околния. Когато някой беседва с мен с маска, аз разбирам, че ме почита и пази моето здраве. Да не се предозира витамин Д, да не се употребяват имуностимулатори в огромни количества. Пет години работих с най-опасните инфекции, би трябвало да си вманиачен да влезеш в бокса без маска. Слава Богу, не се разболяхме, не хванахме Ку-треска или други заболявания. Маската ще избави и от ковид. На-важното е контролът и самоконтролът.
 БСК: Когато се постановат ограничения, би трябвало да знаем какъв резултат търсим БСК: Когато се постановат ограничения, би трябвало да знаем какъв резултат търсим
Бизнесът упорства за ясни критерии за ограничаващите ограничения. Когато се постановат ограничения за две седмици, би трябвало да знаем какъв резултат тър...

В момента случаите са толкоз доста, че в случай че необятно не се възприемат бързите антигенни проби, лабораториите са претоварвани. В учебните заведения, пробата се прави от подготвен медицински чиновник, в лечебните заведения, това е първият скрининг за ковид. 15-20 лв. коства, това би трябвало да го има в Бърза помощ, би трябвало да се хващат случаите и да се изолират. И не би трябвало да разчитаме десетимата чиновници по надзор на РЗИ, а всички, преди всичко, откакто споделих, че би трябвало да управляват магазините, персонално шефът на БАБХ ми се обади. Да има надзор над кетъринга, хората да са сигурни, 2 минути микровълнова печка - няма ковид ", съобщи той.
Присъственото образование е най-хубавото,има дефицити при социализацията при отдалеченото образование, сподели министърът на образованието. не преставам да съм на мнение, че учебните заведения не би трябвало да се затварят първи. Да се затваря там, където има проблем, на локарен принцип. По-добре е да не затваряме 38%, колкото са сега, а към 18%. Но обстановката е комплицирана, сподели още министърът. Данните сега споделят, че учебните заведения не са най-епидемичната среда. Сегашното решение за затваряне на гимназиален стадий и рационално и уравновесено, добави той. Не би трябвало да пирстъпваме към спомагателни класове, в начален стадий онлайн образованието е по-неефективно, в сравнение с в гимназиален стадий. 
Очаквайте детайлности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР