През последните сто години идеалите на женската красота се променя.

...
През последните сто години идеалите на женската красота се променя.
Коментари Харесай

18 разкошни жени, които са считат за еталон на красота през последните 100 години.

През последните 100 години идеалите на женската хубост се трансформира. Марлен Дитрих, Мерилин Монро, Твиги, Анджелина Джоли – тези дами са се трансформирали в стандарт за жанр и хубост, всяка от тях по свое време. Но с изключение на тях имаше и други красиви дами. Всяко десетилетие, може да се похвали с най-красивата си жена.

Ние се възхищаваме на женската хубост, тъй че си спомнихме за тези, които бяха любимците на милиони от 20-те години на предишния век до наши дни.

1920-те: Теда Бара

Теда е американска звезда. Тя стана една от мечтаните дами на киното. Популярността и всеобщата обич пристигна при Теда когато тя е била съвсем на 30 години.

1930-те: Джин Харлоу, Марлен Дитрих

Харлоу е американска звезда и една от най-великите дами в класическия Холивуд. Благодарение на нея в света се появи терминът “платината русокоска ”.

Между другото, Мерилин Монро назова Харлоу кумир на детството си. Тя даже е наела стилиста на Джин, с цел да пребоядиса косата й в блонд.

Немска певица и актриса Марлене Дитрих стана легенда още до момента в който е била жива. Тя е въодушевила фешън дизайнери и сътрудници от сцената. Красив взор отдолу под фино обрисуваните вежди и божественият глас изумяваха всичките. Дори Ремарк не можеше да устои пред хубавицата.

1940-те: Лорън Бакол, Лана Търнър

Лорън Бакол е звездата на остарелия Холивуд. Съвременниците отбелязваха нейната котешка прелест, невероятната хубост на синьо-зелените очи и очарователния глас.

Историците назовават ​​Лана Търнър една от най-бляскавите кино звезди на всички времена и знак на епохата. Тя влезе в света на киното с помощта на ангелско лице и невероятна фигура.

1950-те: Мерилин Монро, Одри Хепбърн

През 1953 година, след фотосите на Ниагара, Монро става една от най-добре платените актриси в Холивуд. По това време тя и нейният гримьор бяха измислили „ гримът на Мерилин “: тъмни, извити вежди, бледа кожа и блестящи червени устни. В критика за “Ниагара “ New York Times отбелязва, че въпреки Монро не е съвършена актриса, тя е съблазнителна, единствено даже когато върви.

Иконата на жанр Одри Хепбърн беше надарена. Тя беше освен изключителна актриса, само че и балерина, модел и певица. Одри покори близките с очарователната си непорочност. Критиците я нарекоха “мрачна елфическа хубавица ”. И през 1954 година Хепбърн е била оповестена за „ олицетворение на новия женски блян “.

1960-те: Елизабет Тейлър, Твиги

Елизабет Тейлър е друга икона на жанр и жена с красиви очи. Нейната емблематична визия във кино лентата „ Клеопатра “ направи грима „ котешко око„ извънредно известен.

Лесли Лоусън е супермодел, позната в целия свят под псевдонима си Твиги. През 60-те тя беше същинска икона на жанр. Жената внесе в модата андрогиния, ултра къса прическа. Но модел не разбираше за дивия си триумф: „ Мразех външния си тип, по тази причина мислех, че всички са полудели “.

1970-те: Фара Фосет, Ракел Уелч

Фара Фосет е американска актриса и модел, звезда на сериала „ Ангелите на Чарли “. Плакат, в който тя театралничи в червен бански, е продаден в 6 милиона копия през първата година. Той към момента носи купата на най-продавания афиш в историята.

Прическата й се трансформира в интернационална наклонност. Американските дами се подстригваха до 80-те години “като Фосет ”. И през 2011 година списанието за мъже Men’s Health включи Фара в листата със „ 100 най-горещи дами за всички времена “ (актрисата зае 31-во място).

Ракел Уелч е американска актриса и певица. Тя върна на мода тъмната дълга коса.

С ветовна популярност пристигна при Уелч след кино лентата „ Милиони години прочие Хр. “. И макар че героиня имаше единствено няколко фрази във кино лентата, превъзходната фигура на Ракел в бански костюм я направи звезда.

1980-те: Мишел Пфайфър

През 80-те Мишел беше една от най-популярните актриси. Пфайфър беше толкоз добра, че даже я сравняваха с Лорън Бакол и Мерилин Монро.

Самата актриса не схваща общото удивление от външния си тип и се съпоставя с персонажа от комикса Хауърд патицата. В същото време списание Glamour назова Мишел най-великата икона на стила през 80-те и “най-съвършеното лице на филмовия екран ”.

1990-те: Шарън Стоун, Синди Крофорд

Стоун стана най-желаната жена след кино лентата „ Основен инстинкт„. Образът на красива, студена, като лед, жена беше тъкмо за нея. Екранния образ на Шарън не останаха незабелязани и през 1992 година Списанието People я включи в листата на „ 50-те най-красиви хора в света “.

През 1997 година супермодел Синди Крауфорд е класирана на 2-ро място в листата на най-красивите дами в света съгласно списание Shape. Оттогава тя непрекъснато заема високи рейтинги.

2000-те: Моника Белучи, Анджелина Джоли

През 2002 година, когато Белучи беше на 38, AskMen я разгласи за най-желаната жена в света. Жената е толкоз красива, че даже на 50-годишна възраст играеше дамата на Джеймс Бонд. Нищо сходно не се е случвало през цялата история.

Много авторитетни медии, в това число Vogue, People и Vanity Fair, нарекоха Джоли най-красивата в света. До 2007 година тя беше считана за „ златния стандарт за хубост “. Жените отиваха при пластичните хирурзи и молиха ги да им създадат „ устните на Джоли “.

2010-те: Бионсе

През 2012 година списание People разгласи Бионсе за най-красивата жена в света. Американската певица има толкоз изразени форми, че в Оксфордския британски речник даже се появи нова дума – „ bootylicious “: композиция от думите „ booty “ („ дупи “) и „ delicious “ („ вкусно “).

2020: Бела Хадид

Пластичният хирург Джулиан Де Силва математически потвърди, че лицето на супермодела Бела Хадид е допустимо най-близо до златното сечение. Де Силва гледаше на размера и ситуацията на очите, веждите, носа, устните, брадичката и челюстта. Резултатът на Бела е 94,35% симетричност. Между другото, Бионсе зае 2-ро място с резултат 92,44%.

И на чия хубост се възхищавате вие?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР