През последните шест месеца администрацията на видео хостинга YouTube е

...
През последните шест месеца администрацията на видео хостинга YouTube е
Коментари Харесай

YouTube е премахнал над 30 000 видеоклипа за шест месеца с фалшиви новини за COVID-19

През последните шест месеца администрацията на видео хостинга YouTube е премахнала повече от 30 000 видеоклипа, съдържащи погрешна информация за ковид, по-специално погрешна информация за имунизациите. Това заяви осведомителният портал Axios с позоваване на представителя на платформата Елена Ернандес, предава БГНЕС.
„ Повече от 30 000 видеоклипа, съдържащи заблуждаващи или погрешни изказвания за имунизациите против COVID-19, бяха отстранени в YouTube през последните шест месеца “, сподели представителят на компанията.
Според Axios голям брой анкети демонстрират, че към 30% от американците към момента имат подозрения или съмнения по отношение на коронавирусните ваксини и доста от тези подозрения се подхранват от неточна информация, оповестена онлайн, както и от теории на конспирациите.
Както Axios обяснява, базирайки се на разпоредбите на платформата, видеоклипове, които нарушават политиката на имунизация, опонират на експертното мнение на здравните управляващи или на Световната здравна организация по отношение на имунизациите. В същото време сметките, които нарушават откритите правила, подлежат на краткотрайна система за блокиране, след което могат да бъдат блокирани за непрекъснато.
За първи път YouTube включи подправените отчети за имунизацията в своята политика за дезинформация за ковид през октомври 2020 година От февруари 2020 година администрацията на видео хостинга е премахнала над 80 милиона видеоклипа, съдържащи дезинформация за ковид. Тези видеоклипове първо се маркират или от система за изкуствен интелект, или от рецензенти, а по-късно се прави спомагателна инспекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР