През последните шест десетилетия взаимноизгодното и печелившо сътрудничество между Китай

...
През последните шест десетилетия взаимноизгодното и печелившо сътрудничество между Китай
Коментари Харесай

Историята и споделените интереси са в основата на китайско-африканската общност на споделена съдба

През последните шест десетилетия взаимноизгодното и печелившо съдействие сред Китай и Африка непрестанно се задълбочава и сега е изправено пред нови благоприятни условия за развиване.

От Бандунгската конференция през 1955 година Китай поддържа справедливата идея на Африка за битка против империализма и колониализма и за национално избавление. Същевременно африканските страни поддържаха Китай при възобновяване на законното му място в Организация на обединените нации.

От март 2013 година, откакто Си Дзинпин бе определен за ръководител на Китай, на два пъти се организираха срещи на върха на Китайско-африканския конгрес за съдействие (FOCAC), а страните се стремят да реализират прогрес в 10 проекта, осем огромни начинания и девет стратегии.

От началото на тази година трима африкански държавни глави са посетили Китай. В диалога си с президента на Демократична република Конго Феликс-Антоан Чисекеди Чиломбо, Си Дзинпин уточни, че Китай поддържа твърдо Африка в преследването на самостоятелен път за развиване и превръщането ѝ във значим полюс в международната политика, стопанска система и цивилизация, добавяйки, че Пекин ще продължи и отсега нататък да дава нови благоприятни условия за африканските страни с новото си развиване.



Китай ще работи с Африка за осъществяване на резултатите от министерската конференция на FOCAC в Дакар, за прогрес в съдействието по линия на самодейността „ Един пояс, веднъж “, с поддръжка на Африка за реализиране на стабилно развиване и за създаване на китайско-африканска общественост със споделено бъдеще, Каза Си.

По време на визитата си в Пекин предишния месец президентът на Еритрея Исаяс Афеверки сподели, че еволюцията на интернационалния ред е в сериозен стадий и африканските страни към момента са изправени пред хегемонизъм и непочтено и незаслужено отношение.

Много страни чакат и имат вяра, че Китай ще има по-голям принос за човешкото развиване и напредък, както и за интернационалната правдивост, акцентира Афеверки.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР