През последните седмици се наблюдава значителен ръст на седмичната търговия

...
През последните седмици се наблюдава значителен ръст на седмичната търговия
Коментари Харесай

200% ръст тласна пазарът на AI токени до над $3 милиарда

През последните седмици се следи забележителен растеж на седмичната търговия с планове за криптовалути, фокусирани върху изкуствения разсъдък.

Kaiko, известна компания за разбор на веригата, разкри в неотдавнашна обява в обществените мрежи, че размерът на търговията с криптоактиви, свързани с изкуствен интелект, непрестанно нараства от средата на октомври.

Сред водещите планове, фокусирани върху изкуствения разсъдък, които са мотор на тези търговски действия, се открояват Render ( RNDR ), Worldcoin ( WLD ) и Fetch.ai ( FET ).

Според данните, показани в графиката на Kaiko, размерът на търговията с токени с изкуствен интелект се е равнявал на под $1 милиард през първите седмици на октомври. През този месец обаче се следи изумителен скок, надхвърлящ 200%, като размерите надвишават $3 милиарда.

Началото на ноември означи върха на тези търговски действия през последните четири месеца, като размерите на търговия с токени с изкуствен интелект надвишиха $3 милиарда. След този пик размерът се колебаеше в границите на $2-3 милиарда.

Особено внимание заслужава забележителното присъединяване на WLD токена, обвързван със Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI, в последните търговски действия. Този скок в интензивността може да е обвързван със завръщането на Алтман като основен изпълнителен шеф на OpenAI през третата седмица на ноември, след малко спиране.

Освен това данните на Kaiko демонстрират преобладаващата позиция на Worldcoin на пазара на токени за изкуствен интелект от основаването му през юли. Междувременно RNDR се конкурираше тясно с WLD в записаните търговски действия през октомври и ноември.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР