През последните седмици като че ли няма чак толкова много

...
През последните седмици като че ли няма чак толкова много
Коментари Харесай

Очаква се бурна космическа есен и зима!

През последните седмици сякаш няма чак толкоз доста забавни събития, които да бъдат отразени на страниците на КОСМОС БГ, само че това скоро ще се промени. През идващите няколко месеца ще бъдат извършени доста забавни галактически полети.

Очаква се една бурна галактическа есен и зима.

 December 2013 moon rover

През месец декември тази година Китай ще изпрати към Луната спускаем уред и луноход. Това ще бъде първото меко лунно кацане в границите на виталния път на доста от живеещите през днешния ден хора. Последното меко лунно кацане е осъществено през далечната 1976 година от Съюз на съветските социалистически републики. Image credit: Glen Nagle

Ето какви са най-очакваните галактически планове до края на 2013 година:

 

Изстрелването на ракета “Епсилон ” към този момент е планувано за 27 август. Това ще бъде първият полет за тази ракета. Ако то е сполучливо, ракетата ще изведе в околоземна орбита галактическият уред “Спринт-А ”. Той съставлява галактически телескоп, предопределен особено за наблюдения на планетите от Слънчевата система.

 

 

Отново първи полет на ракета – този път ракетата е “Минотавър 5 ”. Ако ракетата излети сполучливо, към Луната ще се насочи автоматизираната лунна станция на НАСА LADEE, която ще учи лунната атмосфера и лунния прахуляк. Изстрелването е планувано за 7-ми септември.

 

 

По-рано през тази година наблюдавахме сполучливото изстрелване на ракета “Антарес ”, която изведе в орбита макет на кораба “Сигнус ”. Само че по време на идващото изстрелване, планувано за средата на м. септември, ракетата ще изведе функционален транспортен съд, който би трябвало да се скачи с “Международната галактическа станция ”.

 

 

Планирано за втората половина на октомври, ракетата PSLV-XL ще би трябвало да изведе в космоса дребен галактически уред, който ще се насочи към Марс. Това ще е първата индийска галактическа задача към Червената планета.

 

 

Към средата на месец ноември в посока Марс ще се насочи и галактическият уред “Мейвън ” на НАСА. “Мейвън ” не е спускаема задача – а е орбитална, като галактическият уред ще учи Червената планета като неестествен сателит.

 

 

На 1 декември ще излети галактическата ракета “Лонг Марч 3Б ”, която ще изведе на път към луната спускаем уред с луноход. Това ще бъде първото меко кацане на Луната след 1976, когато за финален път на Луната се прилуни сполучливо “Луна 24 ”.

 

 

Датата към момента следва да бъде избрана, само че Русия има твърдо желание до края на 2013 година да изстреля към “Международната галактическа станция ” нов модул с име “Наука ”. Изстрелването ще бъде осъществено с ракета “Протон ”.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР