През последните седмици използваме времето, за да убедим гражданите за

...
През последните седмици използваме времето, за да убедим гражданите за
Коментари Харесай

Сачева от ГЕРБ-СДС: Държавата трябва да се върне към стабилността, а не да върви като фалит

През последните седмици използваме времето, с цел да убедим жителите за това, че страната би трябвало да се върне към стабилността, а не да върви като банкрут.

Външният дълг е 45 милиарда лева, бързите заеми порастват. Почти 35 000 депозити са закрити.

Това наподобява ли на разцвет, попита пред БТВ лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева.

„ Имаме опита, знанията, мъдростта, учим се от грешките си. Непрекъснато сме измежду хората. Не ги разделяме на умни, красиви, градски и на хора от дребните обитаеми места.

Срещаме се с всички, които желаят да живеят в България.

В предишното Народно събрание показахме, че сме единствените, които могат да създадат държавно управление.

Политическа партия даже не съумяха да съберат всички хора от парламентарната си група да се подпишат под декларацията им. Имаме разнообразни разновидности за постоянно държавно управление. “

До неделя ще се борим да получим колкото се може повече доверие, с цел да влезем в договарянията като спечелилите.

Трябва да има постоянно държавно управление и да спрем спиралата от избори. Опциите ще ги обсъждаме след 2 април, добави някогашният обществен министър.

Инфлацията не е привнесена.

Тя е артикул на националните политики и финансовата политика на Политическа партия и Асен Василев, сподели по темата Деница Сачева.

„ България ще е затруднено състояние да изплаща всички поети политически задължения. Това трансформира даже пазара на труда. Все повече хора притискат работодателите си да не работят на трудови контракти, с цел да не им запорират заплатите.

Когато има ясна стратегия и държавно управление, тогава и бизнесът ще може да направи умерено прогнозите си.

Трябва да се реши политическата рецесия.

Трябва да има ограничения в поддръжка на фирмите за обезщетения на цените на електрическа енергия, отбрана на родното произвеждане, земеделието да бъде приоритет.

Протекционистката политика се организира в доста страни в Европейски Съюз след Ковид. Да се понижат линиите на доставки, тъй че да има по-бърз достъп до родното произвеждане.

Не би трябвало да водим паническа данъчна политика, тъй като тя няма да помогне за понижаване на дефицитите и да взимаме по-малко задължения.

Увеличението на приходите, което следва да бъде направено, е от 1 юли за пенсиите. За минималната работна заплата трябва да се дефинира според законодателството, което приехме.

Доходите и пенсиите би трябвало да порастват, само че това не може да се случва както си го показват Политическа партия – с едно изречение някой народен представител да подвига заплатите. Това би трябвало да става с стопански растеж и при съблюдаване на правилото „ принос-полза “, разкри претендентът за народен представител на ГЕРБ-СДС.

Когато приказваме за Асен Василев, няма нито един финансов министър, който да похвали негов бюджет, самодейност или ограничения. Бюджетът на Асен Василев е неприятен и това го дефинира не ГЕРБ, а експертите и хората, които взимат заеми, с цел да оцелеят.

Той щеше да го направи 90 милиарда лева, тъй като той обича да харчи непознати пари.

Трябва да се прегледат законите за бюджета на НЗОК, Национален статистически институт и на страната. Удължителният бюджет завършва на 31 март и ситуацията ще е тежко, в случай че няма нов. Трябва да се обърне съществено внимание на законите за НПВУ, тъй като сред 7-8 милиарда лева не може да влязат в българската стопанска система.

Що се отнася до Демократична България, имаме пресечни точки в икономическите, обществените стратегии и геополитическата ориентировка. Все още не можем да разберем за какво те избират аленото пред синьото. Готови сме да беседваме с тях. Не можем да подкрепим държавно управление на Политическа партия с хора с толкоз леви популистки хрумвания. Ние сме за правосъдна промяна. Ще предизвикваме диалози за цялостната промяна. Подготвяме промени в конституцията, които ще представим в първите дни на новото Народно събрание. Ще подкрепим законопроекти, свързани с такава промяна.

Бойко Борисов е най-хубавият претендент за министър председател. Ясно е посочил, че когато е належащо, може да даде крачка в страни. Следващият министър председател не би трябвало да се споделя нито Кирил Петков, нито Асен Василев. Трябва да има коалиция към това по какъв начин да създадем живота в България по-добър. Всякакви безпринципни обединения няма да бъдат положителни за България, приключи Сачева.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР