През последните седмици изглежда всички са болни. Вече в няколко

...
През последните седмици изглежда всички са болни. Вече в няколко
Коментари Харесай

Трябва ли да има грипна ваканция? Зрителите на bTV Новините – „категорично да“

През последните седмици наподобява всички са заболели. Вече в няколко области в страната има оповестена грипна зараза, само че учебните заведения и детските градини не престават да работят.

Много родители се чудят за какво.

Попитахме в нашата Facebook страница дали би трябвало да бъде оповестена грипна почивка и резултатите са безапелационни – да, би трябвало.

Ученици се връщат на входа, в случай че имат грипоподобни признаци

Обобщаваме част от мненията.

Над 2000 консуматори онлайн са отбелязали, че такава почивка би трябвало има. В другия край – единствено 87 души считат, че грипна почивка не е нужна.

„ Преди да се разболеят би било най-адекватното решение за почивка. Не да се чака всеки да е болен и тогава – ограничения “, написа един от потребителите.

„ По-добре здрави и у дома, вместо заболели и отново у дома “, написа различен.

Един от потребителите е заподозрял и интрига. „ Най-вероятно няма да разгласят в София, тъй като другата седмица е междусрочната почивка и си мислят, че тогава всички ще се разболеят и оправят “, написа той.

„ Несериозно е при такава заболеваемост да са на учебно заведение и детска градина. Дали ще иде за два дни и след това още веднъж у дома, няма никакво значение “, споделят други.

Щамът е мощно инфектиран и по тази причина най-хубавата предварителна защита е да се заобикаля контакта с заболели хора

Някои обрисува и различен сериозен проблем. „ Учениците се събират по заведения, детски кътове, площадки. Друг въпрос е кой ще гледа децата откакто родителите са на работа “, разяснява Пенка Койчева.

„ При грипна почивка всички деца са на открито или по моловете. Не може при -6 градуса децата да са на на открито по тениски “, разяснява пък друга потребителка.

Ако към момента не сте дали своят вот в нашата анкета, можете да го извършите на фейсбук страницата ни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР