През последните осем месеца френските съдилища са постановили 447 глоби

...
През последните осем месеца френските съдилища са постановили 447 глоби
Коментари Харесай

Вълна от глоби за секс тормоз във Франция

През последните осем месеца френските съдилища са постановили 447 санкции по нови закони, пристигнали на живот да се оправят с уличния тормоз над дамите. Законът за " сексистките обиди " (The " outrages sexistes " law) е признат през август 2018 година и разрешава санкции на място до 750 евро, означи Би Би Си (BBC).

Първата санкция бе връчена един месец по-късно на мъж, който в рейс плесна жена откъм гърба и й направи неуместни забележки.

Министърът на равенството Марлен Шиапа сподели, че броят на делата от този момент е потвърдил, че тези ограничения работят. В отчета за напредъка по действието на ограниченията, изнезен в Народното събрание Шиапа посочи, че, че цифрите не би трябвало да провокират позор.

" Много от вас на тези столове - обърна се тя към депутатите - ни споделяха, че в никакъв случай няма да успеем, че няма да можем да дефинираме обидно сексистко държание ", съобщи Шиапа и даде обещание, че възпиращата мощ на закона ще нарасне.

Тя обаче уточни онлайн злоупотребите, ктдето може, по думите й да се напави повече. Шиапа даде за образец Туитър, които не помагали за идентифициране на сметки и за унищожаване на обидно наличие.

Новият закон дава опция за налагане на санкции сред 90 и 750 евро на място - мярка, определена заради огромния брой дами, които не желаят да тръгнат по дългия и сложен развой на подаване на недоволство за принуждение.

Подобни ограничения са били планувани от дълго време, само че задействането им беше катализирано от случай на нахлуване над жена в кафене през юли 2018 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР